Zaanstreek-Waterland maakt zich sterk voor duurzame bereikbaarheid

REGIO - De regio Zaanstreek Waterland heeft een strategische agenda over de bereikbaarheid voor de regio vastgesteld. De agenda gaat over  samenwerking op het gebied van bereikbaarheid van de regio en mobiliteit voor wie in de regio woont, werkt of recreëert. De regio staat voor een stevige, gedeelde opgave, waarbij verduurzaming, stedelijke groei en verdichting, en het behoud van de vitaliteit van kernen op een evenwichtige wijze samen moeten gaan.

De groei van de regio vraagt aandacht voor de toenemende mobiliteit op (lokale) wegen. En om stappen te zetten in de gezamenlijke klimaatopgave moet er samen gewerkt worden aan de verduurzaming van die mobiliteit. Duurzame mobiliteit en zero-emissie zal ook in Amsterdam het dagelijkse beeld zijn vanaf 2023.

De volgende punten krijgen prioriteit: er wordt ingezet op wonen, werken én recreëren in Zaanstreek-Waterland. De regio omarmt duurzame mobiliteiten en voert een gezamenlijke lobby voor goede noord-zuid OV-verbindingen. Er wordt samengewerkt aan een beter Oost-West fietsnetwerk en aan een gezamenlijk toerismebeleid. Smart Mobility wordt verder uitgewerkt. Bij de uitwerking van deze ambitieuze plannen worden werkgevers en ondernemers in deze regio nauw betrokken. Het uitdragen én uitvoeren van deze agenda zorgt ervoor dat de regio sterk staat richting buurregio's en de provincie.