Landskampioen net te sterk voor Lions

DEN HELDER - Dit weekend reisden de dames van Landslake Lions af naar de nog ongeslagen landskampioen, Den Helder Suns. Hoewel er beter werd gespeeld dan vorige week, was het niet genoeg om de overwinning binnen te halen. Ondanks drie gelijk opgaande kwarten won de koploper met 88-70.

Hoewel de basis bij Den Helder smal is, is deze wel erg sterk. Met Kourtney Treffers, Janis Ndiba Boonstra en Janiek van Veen in de basis, staat er een stevig fundament. Het waren dan ook vooral deze speelsters die samen met Kiki Fleuren de punten binnenhaalden. Er kwam geen enkele score vanaf de Helderse bank.

In het eerste kwart gingen de ploegen, die elkaar heel goed kennen, gelijk op. Kourtney Treffers opende de score en Charlotte van Kleef scoorde er een drietje overheen (2-3). Even leek Den Helder uit te lopen (17-10), maar Lions trok met scores van Den Heeten, Van Kleef en Bloemkolk weer bij (19-19). Een driepunter van Janiek van Veen in de buzzer zorgde ervoor dat de landskampioen het eerste kwart met een kleine voorsprong 22-19 afsloot.
Ook in het tweede kwart hingen de basketbaldames van Lions aan het elastiek van Den Helder. Telkens als de tegenstander leek uit te lopen, kwamen de Lions weer terug. Zo maakte Lies van Straten 26-25 en later 37-32. Dankzij het schotje van Tanya Bröring aan het eind van de eerste helft, was de achterstand zeker nog te overbruggen en kon het nog een spannende wedstrijd worden.

Met een stand van 42-36 gingen de dames de kleedkamers in.

Echter zoals in eerdere wedstrijden, was ook nu het derde kwart het minste kwart van de Lions. Binnen een minuut stond er en 49-36 achterstand op het scorebord. Een time-out van coach Marlous Nieuwveen bracht de dames weer in het gareel, maar deze achterstand kwam Lions de rest van de wedstrijd niet meer te boven.

Lies van Straaten scoorde voor Lions zeven punten op rij en wist de achterstand nog tot tien punten te verkleinen ((53-43), maar dan zette Treffers van Den Helder de turbo even aan en stond het ineens 62-43. Een sterke fase van Lindsay Pengel zorgde ervoor dat deze achterstand niet verder opliep. Met een stand van 69-53 werd het derde kwart afgesloten.
Het vierde kwart, waarin Myrthe den Heeten negen punten scoorde, ging gelijk op. Lions kwam niet dichterbij, maar Den Helder liep ook niet verder uit. Met een eindstand van 88-70 konden de dames van Lions echter met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen Lekdetec uit Bemmel, de tegenstander van komende week.

Scores: Lies van Straaten 15, Myrthe den Heeten 15, Charlotte van Kleef 14, Tanya Bröring 13.