Afbeelding
(Foto: )

Sinterklaas

Vervolg van pagina 1

algemeenheid. Die lege tribunes. Zo sfeerloos. Om nog maar te zwijgen over al dat geweld. En niet alleen bij het voetbal.”


“Mmm, ja, goed dat u dit even aansnijdt. Al dat geweld, ook tegen onze hulpverleners – wat vindt u daar nou van?”

Sinterklaas schudt ferm zijn hoofd. “Wat ik daarvan vind… nou, dit keur ik natuurlijk niet goed. Integendeel: dit keur ik ten strengste af.”


“Maar begrijpt u dit? U bent zó wijs! Zo veel levenservaring!”

"Nou, levenservaring… alleen ervaring met mijn eigen leven, hoor. Laat dat duidelijk zijn. Maar laat ik er toch proberen hier wat zinnigs over te zeggen. Ik denk dat hier frustratie en weerstand meespelen. En de behoefte aan een uitlaatklep. De samenleving is hoe dan ook harder geworden, minder respect voor elkaar. Maar dan nog… dit is natuurlijk nooit goed te praten.”


“Hebt u een oplossing?”

Sint haalt diep adem, blaast zijn wangen bol en laat de lucht langzaam uit zijn mond ontsnappen. Kijkt peinzend voor zich uit. "Hebt u een oplossing, vraag je. Hád ik die maar. Mijn collega, de Kerstman, treft ook alweer zijn voorbereidingen. Misschien moeten we de oplossing meer bij hem zoeken. Niet om mijn verantwoordelijkheid af te schuiven, hoor, maar Kerst is meer een tijd van bezinning.”


“Als die avondlockdown dan maar niet wordt verlengd. Of erger.”

Zucht. “Inderdaad, als die avondlockdown dan maar niet wordt verlengd. Of erger.”


“Zullen we er maar gewoon het beste van hopen, Sinterklaas?”

“Laten we dat maar doen. Altijd blijven vertrouwen en hopen. Sowieso.”


“En pakjesavond?”

“Pakjesavond? Die gaat gewoon door. Al moet ik nog wel even uitvogelen of mijn Pieten na vijven nog het dak op mogen. Maar er zijn nog andere mogelijkheden. Pakjesmiddag, bijvoorbeeld. Mijn verjaardag valt dit jaar op een zondag, dat komt in dit geval goed uit.” 


"Maar het mag in de huizen niet te druk worden. Geen grote familiefeesten.”

“Ja, dat weet ik. Vervelend allemaal. Ik hoop dat de ouders daar iets op vinden. Maar het wordt evengoed een leuke verjaardag. Op mijn medewerking kunnen ze in ieder geval rekenen.”

 

“Dat is mooi, Sinterklaas.” 

“Ach, zo ben ik. Maar nu moet ik weer aan de slag, hoor. Het is al bijna 5 december.” 


“Snap ik, dan laat ik het hierbij. Dank voor uw tijd.  

“Is goed, jongen. Dank voor je komst.”