Maak kennis met voetbal, was vorig jaar een groot succes.
Maak kennis met voetbal, was vorig jaar een groot succes. (Foto: aangeleverd)

De Brede School organiseert zomerse activiteiten in de vakantie

OOSTZAAN - De Brede School Oostzaan en Jong Oostzaan organiseren de hele zomervakantie verschillende activiteiten voor zowel kinderen tot en met 12 jaar als voor de iets oudere kinderen.

Sport en spel

Elke donderdagmiddag organiseren de Brede school en Jong Oostzaan van 14.00 tot 15.30 uur leuke sport & spel activiteiten voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8, maar ook voor de kinderen die ouder zijn dan 12 jaar. Deze activiteit is gratis.

Meidenclub

Even meiden onder elkaar, lekker samen kletsen, knutselen, hapjes maken en alles leren over make up en haren. Het gaat vooral om de gezelligheid. Onder leiding van docent van Broeks Events met hulp van meiden jong Oostzaan.

Deze activiteit is elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur voor meiden van minimaal 8 jaar. Deze activiteit is gratis.

Natuurochtenden

In de zomervakantie kan je weer naar de Vitaminebron komen want Juf Annemieke van het Natuur & Milieu Centrum heeft altijd wel iets leuks en interessants voor jullie. 

Deze zomer zijn het techniek en natuur activiteiten. Jullie gaan een bloemenpersje maken en zoeken daar bloemen bij, eten uit de natuur, de grond onderzoeken waar jullie  over heen lopen, vuur maken en er staan nog veel meer leuke buiten activiteiten op het programma! Aanmelden per keer.

Deze activiteit is elke woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. De kosten bedragen € 2.

Ninja academy

Op verschillende plekken rond Oostzaan zijn de laatste weken Samoerai gezien. Het lijkt er op, dat ze een grote aanval op het dorp voorbereiden. De keizer heeft opdracht gegeven een  groep dappere ninja’s op te leiden om de dorpelingen te beschermen en de samoerai een lesje te leren. Wil jij een echte ninja worden? Meld je dan snel aan!

Op woensdag 18 augustus van 09.30 tot 11.00 uur voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar. De kosten bedragen € 2.

Voetbal

Jongens en meisjes doen jullie mee?! Hebben jullie ook naar het EK gekeken en denk je nu wel “ik wil op voetbal”! Dan is dit een unieke kans om kennis te maken met het voetbalspel.

De basis wordt gelegd met allerlei oefeningen met de bal en zal afgesloten worden met een toernooi. Naast het leren van diverse technieken staat plezier hebben in het sporten voorop!

Op donderdag 19-8 van 12.30 tot 14.0 uur voor kinderen van alle leeftijdsgroepen. De kosten bedragen € 2 en wordt gehouden bij OFC onder leiding van Cengiz Caglar voetbalschool Soccermind.

Varen

Jongens en meisjes gaan jullie mee varen door de polder op vrijdagavond 13 augustus? Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar met zwemdiploma.

Inschrijven

Inschrijven kan op de website van de Brede School Oostzaan (groep 1 t/m 8), www.bredeschooloostzaan.nl/activiteiten. Na het verzenden van het formulier ontvangt u een ontvangstbevestiging van de inschrijving. U ontvangt op een later moment een definitieve bevestiging van deelname, met daarin een betaalverzoek. Betaalt u pas wanneer u de definitieve bevestiging binnen heeft. Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de activiteit geannuleerd. De inschrijving is definitief na het ontvangen van het cursusgeld.


Voor de activiteiten van Jong Oostzaan lopen de aanmeldingen via info@jongoostzaan.nl.

Slootdiertjes zoeken tijdens de natuurochtenden.
Handboogschieten is een onderdeel van Expeditie Robinson.
Sport en spel waterspelendag 2020.