Het paar op 7 juli 2021.
Het paar op 7 juli 2021. (Foto: JWvD)

Als de dag van gisteren

Algemeen

OOSTZAAN – Het is niet te doen gebruikelijk om echtparen die hun Gouden bruiloft vieren in Kompas nog even dat extra zetje te geven. Dat is geen onwil, hoor, dat is door de tijd heen zo geworden omdat er per jaar zo’n honderd paren deze mijlpaal halen. Dat zegt iets over absolute huwelijkse trouw en het feit dat het fenomeen al lang niet meer opzienbarend is.

Maar soms komt er dan zo’n Gouden paar langs dat het wel erg ludiek aanpakt. Zo ook het echtpaar Jannes. Eigenlijk is dat niet helemaal eerlijk, Piet en Willie wisten eigenlijk van niets, het waren de twee dochters die er een onvergetelijke dag van wilden maken. Dat kwam eigenlijk door de winter van 2020. Er lag ijs en er kon hernieuwd een foto worden gemaakt. Dat gebeurde ook, maar de meiden hadden andere ideeën over 7-7-2021. De trouwfoto moest hernieuwd worden, en wel op het eiland van de Biksteenmolen.

En toen kwam de burgemeester

En zó geschiedde, met als prachtige bijkomstigheid dat het gebeurde in het bijzijn van de kersverse burgervader Marvin Polak (die vanzelfsprekend niet op de foto staat, hij was toen nog niet eens geboren). Marvin reikte wel de oorspronkelijke ingelijste huwelijksakte uit, waarin de trouwambtenaar niet valt te herleiden. 

Feit is echter wel dat Piet de Saegher de echtelieden toen in ondertrouw nam. Piet, oud werknemer van de Nederlandsche Bank, en zijn liefde Willie (met ie!) die nog steeds in haar ouderlijk huis aan het Noordeinde woont (ooit een slagerij) hebben de dag van hun leven gehad. En het feit dat Willie eigenlijk helemaal niet in ‘’zo’n krantje’’ wilde, maar dat haar man Piet dat geweldig vindt, maakt dus dat er nu een ‘stukkie’ staat in Kompas. Want uiteindelijk zijn de redacteuren van Kompas ook de beroerdste niet.

GvD

Het paar op 7 juli 1971.