Eens op internet, altijd op internet. De blauwe onderbroek waarmee Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, begin dit jaar per ongeluk in beeld kwam tijdens een interview.
Eens op internet, altijd op internet. De blauwe onderbroek waarmee Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, begin dit jaar per ongeluk in beeld kwam tijdens een interview. (Foto: DigiDaan)

Tentoonstelling Bits of You

Uit

AMSTERDAM - Wat hebben een kleitablet van 2900-2350 v. Chr, een onderbroek van de Antwerpse burgemeester en een kortingskaart met elkaar gemeen? Het zijn objecten die te maken hebben met de datasporen die we achterlaten en te zien zijn in de nieuwe tentoonstelling Bits of You van NEMO Science Museum. 

In zes paviljoens ervaren bezoekers stap voor stap hoe onze data leiden tot allerlei voorspellingen over onze identiteit en gedrag. Een tentoonstelling speciaal voor volwassenen, op een extra locatie van NEMO: De Studio op het nabijgelegen innovatieve Marineterrein in Amsterdam. De tentoonstelling is tot en met 9 januari 2022 te zien. Reserveren via nemosciencemuseum.nl/destudio.