Versla ziektes door het eten van onbewerkte groenten én vetten.
Versla ziektes door het eten van onbewerkte groenten én vetten. (Foto: (Stockfoto))

'Economisch verdienmodel belangrijker dan onze gezondheid’

Binnen drie weken nadat hij zijn voedingspatroon aanpastte, voelde Wim al resultaat. “En nu ben ik al acht jaar niet eens meer verkouden geweest”, licht hij toe. Helaas brak de corona wel door zijn gezondheidsbarrière. “Mijn vrouw en ik waren een week ziek. Ik had het vooral twee dagen erg koud. Verder weinig last gehad.”

Doorlees voorpagina

Acht jaar niet verkouden

Te fanatiek

In zijn enthousiasme weer zo gezond en sterk te worden als een jonge kerel schoot de streekgenoot in eerste instantie te ver door. Hij verloor aardig wat kilo’s. Gelukkig heeft hij aan zijn vrouw Doke een goed klankbord.


“Ik werd te fanatiek. De aard van het beestje. Ik ging, met m’n 1,78 meter lengte en gewicht van 75 kilo, bewust door tot ik nog maar 66 kilo woog. Ik moest nog ontdekken dat niet jijzelf, maar je lichaam je ideale gewicht bepaalt. Het gaat daarbij om de optelsom van je activiteiten, spier- en overgewicht. Ik schommel nu rond de 70 kg. Ik ontdekte ook: meten is weten. Je bloedbeeld (mijn CRP-ontstekingswaarde- ging van 3,7 naar 0,2) en fysieke prestaties zijn leading. En ja, zeker in het begin moet je wennen aan een andere manier van eten. Tegelijk merkte ik ook geen last meer te hebben van hartritmestoornissen. Mijn beginnende hernia verdween. En nu heb ik weer de energie om voor de stichting Present wasmachines de trap op te tillen. Gezond zonder pillen!”, stelt hij energiek.

Balans

Balans in je voeding zorgt er ook voor dat je gewoon een keertje mag ‘zondigen’. Wim: “Als ik op visite ga eet ik gewoon wat de pot schaft mee. Ik ben ook wel eens bij McDonalds geweest en heb een pizza besteld. Dat kan gewoon. Het gaat om de optelsom van wat je tot je neemt.”

Oproep

De missie van Wim Reijling: mensen bewust maken van de kracht van onbewerkt voedsel. De manieren die hij ‘uitdokterde’ tot de ultieme mix van ‘eten, meten en weten’ doorgeven.

“Echt: door juiste voeding kun je jezelf genezen. Zonder pillen of poeders/supplementen etcetera. Dat durf ik voor een zaal vol professoren hard te maken. Ik heb zo inmiddels al diverse mensen geholpen. Echter: ik kan het niet alleen. Ik zoek een diëtist die ik uitdaag mijn methode te onderzoeken en het vervolgens aan een breder publiek kenbaar wil maken. Want het is hoog tijd om onze relatie met eten te herstellen.”


Wie in contact wil komen met Wim Reijling, of meer wil weten over de methode om via onbewerkt voedsel ziekte en zeer buiten de deur te houden, kan een mailtje sturen naar redactiezaan@rodi.nl

Wim Reijling in zijn zelfgebouwde botenloods: "Onbewerkte groente vormt de schoonmaakploeg in je lichaam."