Karin en Hans op de Col de Boutière
Karin en Hans op de Col de Boutière (Foto: Aangeleverd)

Hans Dral gaat ultieme uitdaging aan

Algemeen

OOSTZAAN - Hans Dral (61) neemt de uitdaging aan om donderdag 19 augustus, voor de eerste keer in zijn loopbaan als fietsenmaker, de vermaarde Fietselfstedentocht te rijden.

De familie Dral is al sinds 1907 een begrip in Waterland /Zaanstreek en sinds kort in heel Nederland door de kwalificatie als top 5-sterrenwinkel op het gebied van service en kwaliteit.

De Blue Train Bike Club heeft Hans uitgedaagd om in ieder geval eenmaal in zijn leven de beruchte Elfstedentocht op de fiets te gaan afleggen, zodat hij die medaille ook in de winkel kan hangen. Onder de fietsvrienden zijn er nog vier debutanten die voor de eerste keer de afstand van 235 km gaan overwinnen. Dit zijn Erick Wit, Martin Taams ,Frank Sulsters en Frank Cramer. 

Willem van Schaik gaat deze speciale editie opdragen aan zijn vader, die ooit de tocht niet heeft kunnen uitrijden. Willem wil de rit op de verjaardagdatum van zijn overleden vader alsnog afmaken.

De overige begeleidende rijders om de uitdaging van Hans Dral te doen slagen zijn Bob Terweij, Gerard Visser en Dirk en Wijbrand schouten.

De weersverwachting met een noord-oostenwindje van windkracht 2 à 3 is gunstig, al blijft de afstand van 235 km op één dag toch een heel mooie prestatie.

De familie Dral, onder wie Karin (de vrouw van Hans) wenst hem natuurlijk alle sterkte toe om de tocht goed uit te rijden, waarna de mannen nog gezellig een biertje drinken en wat voedsel gaan bij tanken.

Hans Dral doet voor het eerst mee aan de Fietselfstedentocht.