Betrokken vanuit huis

OOSTZAAN – Ook de herdenking van 4 mei 2021 kan niet plaatsvinden bij het herdenkingsmonument. Wel is er dit jaar gekozen voor een sobere plechtigheid. Deze besloten herdenking wordt rechtstreeks uitgezonden vanaf 19.45 uur via bit.ly/Oostzaan4meiherdenking2021. Ook Radio 9 zal de herdenking rechtstreeks uitzenden.

Burgemeester Wimar Jaeger houdt een welkomstwoord, waarna Tamar van de Akker en Serra van der Waart een gedicht voordragen. De herdenkingsrede wordt gehouden door Jopie van Berge-Beerling, dochter van de heer Beerling, die in Oostzaan gemeentesecretaris was tijdens de Tweede Wereldoorlog. In zijn functie als ambtenaar heeft hij, vaak met groot persoonlijk risico, veel betekend voor de Oostzaanse gemeenschap.

Een klein ensemble van Concordia speelt het Wilhelmus, waarna enkele koralen volgen. De Last Post wordt geblazen door trompettist Ashley van der Laan.

U kunt uw betrokkenheid vanuit huis tonen door een tuinfakkel aan te steken of om 20.00 uur een kaars voor het raam te zetten. Vanaf 18.00 uur mag de Nederlandse vlag uitgehangen worden (halfstok). Na 21.00 uur kan iedereen die dat wil bloemen leggen bij het monument.

Het plein bij het herdenkingsmonument is deze avond afgesloten voor publiek van 19.45 tot 20.45 uur.