Meer duidelijkheid over verkeerssituatie in de Kerkstraat

OOSTZAAN - Vorige week berichtten wij in deze krant over de verwarring die is ontstaan na aanvang van de renovatiewerkzaamheden, begin deze maand, in de Kerkstraat. Nu lijkt er enige duidelijkheid te komen in de wijze van afwikkeling van de verkeersstroom. 

Inrijverbodsborden na publicatie in het Kompas weggehaald

Dat er ernstige verkeershinder zou ontstaan, was duidelijk. Van de verkeersdeelnemers wordt voor ‘het goede doel’ enige mate van flexibiliteit verwacht, maar in de aanloop naar deze route ging er iets fout. Volgens verkeersborden was inrijden in de Kerkstraat van beide kanten verboden, uitgezonderd aanwonenden. Grote verwarring was het gevolg. 

Na berichtgeving in deze krant zijn de beide inrijverbodsborden weggehaald, wat inhoudt dat de situatie van vóór aanvang van de renovatiewerkzaamheden weer is teruggebracht. De reden waarom het inrijverbod voor de Kerkstraat is opgeheven, is niet duidelijk. 

Flitsen op verboden uren

Desgevraagd wordt ons verzekerd dat de flitspalen zijn afgestemd op de verboden uren (dus van 07.00 tot 0900 uur en ’s avonds van 16.00 tot 19.00 uur) en dat niemand buiten deze uren is geflitst. Het blijft voor elke geverbaliseerde uiteraard altijd mogelijk om bezwaar aan te tekenen tegen een beschikking op de wijze zoals op de beschikking is aangegeven. 

Andere route

De situatie is nu zo, dat men gewoon weer de Kerkstraat mag inrijden vanaf beide zijden, maar tijdens de genoemde uren alleen door vergunningshouders. Overige weggebruikers zullen een andere route moeten kiezen om bij hun bestemming te komen, om een bekeuring te voorkomen, maar ook om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. 

Wettelijke regeling

De op de website vermelde bekendmaking dat de automobilist bij een eerste overtreding zal worden gewaarschuwd, en dat er pas bij een tweede overtreding tot verbalisering zal worden overgegaan, is verouderd. Dit gold destijds voor de eerste twee maanden. Dit is een wettelijke regeling die getroffen wordt bij aanvang van een nieuwe situatie.

Bekendmaking verouderd

Bij navraag bij de gemeente werd duidelijk dat deze bekendmaking is verouderd, maar nu niet meer van de website verwijderd kan worden. 


BvW