Rabobank werkt aan Coöperatief Convenant

REGIO - Rabobank slaat samen met leden, klanten, medewerkers en verschillende stakeholders de handen ineen in de ontwikkeling van een Coöperatief Convenant voor Nederland. Met dit convenant werkt de bank aan een toekomstplan voor Nederland en het versterken van de verschillende regio’s, zeker in en na de tijd van de coronacrisis. De bank presenteert het convenant in de lente van 2021 aan het nieuwe kabinet.

'Samen Metropoolregio versterken én toekomstplan voor Nederland creëren'

In de Metropoolpoolregio Amsterdam namen 300 betrokken inwoners deel aan de regiodialoog. “Met elkaar gingen we in gesprek waar de belangrijkste economische en maatschappelijke uitdagingen en vooral ook kansen liggen voor onze regio”, aldus Ugur Pekdemir directievoorzitter Amstel & Vecht. “Meer dan 3200 berichten over diverse onderwerpen kwamen aan bod. Pekdemir vervolgt: ”De optelsom van deze input gebruiken we voor een toekomstplan voor Nederland, het Coöperatief Convenant. Een plan gebaseerd op de stem van Nederland. Alle reacties worden geanalyseerd door het kenniscentrum van Rabo Research en we verwachten begin april de uitkomsten hiervan. Ik geloof sterk in de kracht van verbinding en het gedeelde belang. Omdat je samen doelen kan bereiken, die als eenling onbereikbaar zijn. Eigenaarschap tonen, door proactief te handelen als de situatie erom vraagt. Dat coöperatieve DNA is ook precies waar onze bank voor staat en waar ik energie van krijg. Sámen de wereld steeds een beetje beter maken, zoals ook nu door met elkaar deze dialoog te voeren. Om van daaruit uitdagingen concreet samen op te lossen en nieuw perspectief te bieden.”

Kracht samen doen

Als coöperatieve bank gelooft Rabobank sterk in de kracht van het samen doen. "Wij geloven dat we als land sterker uit de crisis komen zolang saamhorigheid en solidariteit de boventoon blijven voeren. Rabobank is met haar leden én netwerkstructuur in de Nederlandse samenleving en economie, de partij om een leidende rol te nemen in het realiseren van een visie hierop. Daarom werken we toe naar het Coöperatief Convenant voor Nederland. Dit doen we samen met leden, klanten, medewerkers en beleidsbepalers uit het hele land. Een plan met input uit de veertien regio's van Rabobank, dat ervoor gaat zorgen dat we vooruit kunnen met de grote transformaties waar ons land voor staat: die van landbouw en voedselproductie, wonen, de energietransitie, financiële zelfstandigheid en sociale inclusie."

De uitkomsten uit de veertien regiodialogen worden, samen met economisch onderzoek van RaboResearch, gebundeld tot het Coöperatief Convenant voor Nederland. Dit plan wordt aangeboden aan het nieuwe kabinet.

Lees meer over het Coöperatief Convenant voor Nederland op Rabobank.nl