(v.l.n.r.) Jos Bakker, José Quist en Luke Luten. Wat 35 jaar begon met het reinigen van vloerkleden en tapijten is uitgegroeid tot organisatie die zich al meer dan 35 jaar profileert als de Zaanse schoonmaakspecialist.
(v.l.n.r.) Jos Bakker, José Quist en Luke Luten. Wat 35 jaar begon met het reinigen van vloerkleden en tapijten is uitgegroeid tot organisatie die zich al meer dan 35 jaar profileert als de Zaanse schoonmaakspecialist. (Foto: aangeleverd)

‘Schoonmaken is een vak’

WORMER - Je zou toch zeggen dat de adviezen van onze regering als ‘was je handen stuk, neem trapleuningen en deurkrukken af om coronabesmetting te voorkomen’ ook voor extra werk zorgt bij de professionele schoonmaaksector. Werkgevers willen immers dat hun medewerkers in een veilige, schone omgeving kunnen doorwerken. “Klopt”, stelt Jos Bakker, eigenaar van het gelijknamige schoonmaakbedrijf aan de Eendrachtstraat 9 in Wormer. “Al loopt het uiteen van bedrijven die door het thuiswerken ons werk halveren tot opdrachten om de hele dag door de werkruimte schoon te houden omdat ze geen risico willen lopen de productie te moeten stoppen door zieke medewerkers.”

Jos Bakker Schoonmaakbedrijf behaalde belangrijke keurmerken

Aan Jos Bakker hebben de opdrachtgevers een professionele schoonmaakpartner. De onderneming die al sinds 1983 werkzaam is in de branche heeft de dienstverlening opgeschroefd door het behalen van het keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. “Dit ISO-keurmerk is een garantie voor onze opdrachtgevers dat we alle werkzaamheden duurzaam, correct en volgens vaste routine uitvoeren. Bovendien sluit het aan op ons andere SIEV keurmerk: Schoonmaken Is Een Vak. De tijd is voorbij dat je werkte met bleek en ontvetter waar de doodskoppen op het etiket stonden om aan te geven hoe agressief het middel is. Ons team werkt puur met EU-goedgekeurde en milieuveilige schoonmaakmiddelen”, licht Jos Bakker toe.

Voldoening

De keurmerken sluiten bovendien aan op wat opdrachtgevers vandaag de dag vragen aan voorwaarden om deel te nemen aan een inschrijving. “Wij richten ons voornamelijk op de zakelijke markt. We leveren schoonmaakdiensten voor sectoren als woningbouwverenigingen, kantoren, tandarts- en dokterspraktijken etc. Mooie van ons werk blijft de voldoening die je hebt als alles weer blinkend schoon is als we vertrekken. Daarbij letten we goed op onze mensen. Voorbeeld is het gebruik van een lichte stofzuiger die je op je rug kunt meenemen in plaats van een zwaar exemplaar.”

Dat Jos Bakker hecht aan het opbouwen van een hechte band met zijn opdrachtgevers blijkt uit het feit dat de medewerkers altijd vast op een project werken. Jos: “Dat betekent voor de opdrachtgever hetzelfde vertrouwde gezicht. Ook zijn José Quist en Luke Luten samen met mij een vast aanspreekpunt binnen het bedrijf om onze samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Naast de MVO en SIEV keurmerken wordt er gewerkt aan het verder verduurzamen van het bedrijfspand en het wagenpark. Zoals de aanschaf van zonnepanelen en elektrische bedrijfswagens. Zie ook www.josbakker.nl