De omslag van Sjoerd en de Stapelstad.
De omslag van Sjoerd en de Stapelstad. (Foto: aangeleverd)

'Scholieren op speelse manier verwijzen naar Zaanse gebouwen’

(Vervolg van voorpagina)

ZAANSTREEK - Het wordt een interactief bouwproject. Op de tafel zitten QR-codes waar oplossingen, opdrachten of een verrassing aan vast zit. Zo kun je bijvoorbeeld Sjoerd's Stapellied van Toonzetters.com op Spotify afspelen.

'Vrijdag is eerste stapeltafel naar juf Manon van obs Herman Gorter gegaan

“Een tafel is al klaar. Het zou leuk zijn om twee tot drie tafels een vaste plek te geven in de Zaanstreek. Bijvoorbeeld in het Zaans Museum of de Bieb. En nog eens twee tafels te laten rouleren op scholen. Daarmee kunnen de scholen met hun leerlingen een weekje een eigen stapelstad bouwen. Vrijdag is de eerste tafel naar juf Manon van obs Herman Gorter in Zaandam gegaan. Docenten kunnen zo op speelse manier verwijzen naar de gebouwen die daadwerkelijk zijn gerealiseerd in Zaanstad”, vertelt Barry.

Muzieknoten stapelen

In middels heeft Sjoerd en de Stapelstad goede kritieken ontvangen. Influencer Nikkie Leest gaf het boek de maximale vijf sterren. Hetzelfde aantal werd op Bol vergeven. Ook in de muzieklessen op scholen gaat Sjoerd een rol spelen. Het Stapellied wordt onderdeel van het lesprogramma Toonzetters. Daarin leren kinderen hoe ze muzieknoten kunnen ‘stapelen’.

Bieb

Ook de Bieb heeft de meerwaarde van het boek ingezien. “Voor de landelijke Bieb-vestigingen zijn 200 exemplaren ingekocht”, zegt Barry trots.

Vertaalboekjes

Maar daar zal het niet bij blijven. Want als het aan de eigenaar van Counter Creatives ligt, gaat Sjoerd internationale bekendheid krijgen. “Ik ben bezig om kleine vertaalboekjes te maken. De teksten sluiten zo in de eigen taal aan op de tijdloze illustraties in het boek.”

Bestellen

Het boek heeft een groot formaat (28 bij 24 cm), harde kaft en ligt nu in de winkels. De prijs bedraagt 16,95 euro, het ISBN-nummer is 9789083107509.

Zie ook de website www.stapelstad.nl