Topsport!
Topsport! (Foto: aangeleverd)

Olympiërs in aantocht nu al aanmoedigen

Algemeen

ASSENDELFT - Nog nooit heeft de atletiek in Nederland zo in de belangstelling gestaan als juist nu. Het enorme aantal medailles dat werd gewonnen op de Olympische Spelen in Tokio heeft zijn uitwerking niet gemist. Een score van acht medailles voor de Nederlandse atletiekploeg roept de vraag op of dat ooit nog verbeterd kan worden. Om daar een antwoord op te kunnen geven is het bezoeken van NK MEERKAMP U20 U18 een aanrader. Op 4 en 5 september te zien op de atletiekbaan van AV Lycurgus.

Vanuit alle hoeken van het land zullen de getalenteerde sporters zich verzamelen op het sportpark De Omloop om daar hun krachten te meten. Mogelijk schuilen onder de deelnemers al potentiële medaillekandidaten voor de dertigste editie van de Olympische Spelen in Parijs van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024. 

In Assendelft valt er - verdeeld over beide dagen - te genieten van de onderdelen 100 meter sprint (dag 1), verspringen (dag 1), kogelstoten (dag 1), hoogspringen (dag 1), 400 meter hardlopen (dag 1), 110 meter hordenlopen (dag 2), discuswerpen (dag 2) en polsstokhoogspringen (dag 2).

De baan is gelegen aan het Jaap Bootpad in Assendelft. Ter opwekking: de wedstrijden zijn gratis te bezoeken waarbij de dan geldende coronamaatregelen in acht dienen te worden genomen. 

Beeld van een eerdere meerkamp.,
En doorrrrr!