Wat voor kunstwerk maakt u met uw bezem en emmer?
Wat voor kunstwerk maakt u met uw bezem en emmer? (Foto: aangeleverd)

De Dag van Westzaan; Bezem&Emmer

Algemeen

WESTZAAN - Voor wie door Westzaan rijdt, fietst of loopt zal het wellicht al bekend zijn, de posters van Bezem en emmer hangen immers overal in het dorp. De voorbereidingen voor het evenement zijn al ver en er zijn steeds meer leuke dingen te vertellen. 

11 september De Dag van Westzaan, deze dag zal van 11.00 uur tot 15.00 uur een draaiorgel door Westzaan rijden om wat gezelligheid in het dorp te brengen met zijn muziek. Goochelaar Dennis komt door het hele dorp ballonfiguren maken en uitdelen voor de kinderen! 

Bezem&Emmer

Waar het met Bezem&Emmer om gaat is dat iedereen in Westzaan een kunstwerk maakt, waarbij minimaal één bezem en één emmer worden gebruikt, meer mag natuurlijk ook!

“Inmiddels horen wij al de signalen dat vele Westzaners al echt aan de slag zijn, ook worden er hier en daar ontwerpen gemaakt. Wij denken, en hopen vooral, dat er veel kunstwerken van bezem(s) en emmer(s) te zien zullen zijn.” aldus Yara en Anitya.

De Dag van Westzaan

Vrijdag 10 september vanaf 12.00 uur zal de jury een voor selectie gaan maken. Het is dan de bedoeling dat de kunstwerken op vrijdag 12.00 bij de Westzaners in de tuin staan. Een dag later, op De Dag van Westzaan zal de jury kiezen welke kunstwerken de eerste, tweede en derde prijs winnen.

Op De Dag van Westzaan kan iedereen ook elkaars kunstwerk bekijken en opzoek gaan naar de kunstwerken met de vermelding van de eerste, tweede of derde prijs! Houdt hierbij wel voldoende afstand van elkaar, helaas is corona nog niet voorbij.

“Met het samenstellen van de jury zijn we op dit moment nog druk bezig, helaas is de burgemeester van Zaanstad verhinderd. Ondanks dat zullen wij voor een steen goede jury zorgen, om het hele spektakel rondom de kunstwerken van Bezem&Emmer eerlijk te laten verlopen!” gaan Yara en Anitya verder.

“Wij hopen natuurlijk dat iedereen in Westzaan een kunstwerk maakt. Dus bent u nog niet aan de slag met het bedenken van ideeën, zoek en Bezem&Emmer en verras heel Westzaan met een mooi kunstwerk. Wie weet wordt u één van de drie winnaars van dit leuke evenement.