Erwin Vink levert de trendy elektrische scooters af aan Ramona Olijkan van Johnny’s Burger.
Erwin Vink levert de trendy elektrische scooters af aan Ramona Olijkan van Johnny’s Burger. (Foto: aangeleverd)

Vinkmobiliteit levert ‘gruwelijk vette’ elektrische scooters aan Johnny’s Burger

ZAANDAM – Zeg nou zelf; op zulke supervette scooters wil je toch wel de hele dag rondrijden als bezorger? Kijk eens naar die gruwelijk gave brede banden en brute aluminium velgen. Dat coole hoge stuur. Gas erop en gaan! Bezorgers die werken bij Johnny’s Burger (met een vestiging in Zaandam en Krommenie) pakken sinds kort deze 100% elektrische scooters in plaats van zo’n duffe benzineslurper. Via Vinkmobiliteit, Oostzijde 374b in Zaandam, werden recent de elektrische bezorgscooters overhandigd aan Ramona Olijkan van de Zaanse Johnny’s Burger vestigingen.

“We bestaan met ons BOVAG allround autobedrijf Autovink al 55 jaar maar zijn sinds 2018 ingestapt op de verkoop van elektrische stadsmobiliteit”, vertelt eigenaar Erwin Vink. “Dat doen we onder de naam Vinkmobiliteit. Inclusief eigen website (www.stadsmobiliteit.nl). Want bezorging met elektrische voertuigen heeft nu al vele voordelen, maar zullen in de toekomst alleen maar groter worden door invoering van milieuzones.”

Verhoudingsgewijs ligt de aanschafprijs van een elektrische scooter, die Vinkmobiliteit onder andere van het merk Green World Mobility verkoopt, maar een fractie hoger dan een gewone benzinescooter en praktisch gelijk aan een Vespa. Het onderhoudsinterval ligt gelijk aan een benzinescooter, maar de onderhoudskosten vallen veel lager uit. Alleen remmen stellen, wat olie verversen en weer gaan!  Geen bougies vervangen, filters of grotere kosten als de boel is vastgelopen.

Duurzaam en stil

Erwin Vink: "De elektrische scooters zijn duurzaam en bovendien aangenaam stil. Want vergis je niet: gemiddeld rijdt een bezorger zo'n 1000 km per week. Onze trendy elektrische scooters hebben een actieradius van 80 km. Die is verdubbeld omdat er een dubbel accupakket is bijgeleverd. Meer dan genoeg voor een dag bezorgen in de stad. Want daarvoor worden ze ingezet. Niet voor niets heet onze E-bedrijfstak stadsmobiliteit.” Vinkmobiliteit levert voor particulieren en bedrijven honderd procent elektrische mobiliteitsoplossingen. Die is voor iedereen anders. Daarom wordt er een advies op maat gegeven. "Zo kwam de eigenaar van Johnny's Burger in Purmerend naar ons voor advies over bezorgscooters”, licht Erwin Vink toe. Johnny's Burger heeft twee maanden geleden een filiaal geopend op de Zuiddijk waar deze stoere scooters gaan rijden. Een blik op de website laat zien dat er een grote keuze aan elektrische voertuigen is in merken als Green World Mobility, Move, Econelo en Kymco Healthcare. Van steppen tot brommobielen, van scooters tot elektrische stadsauto's. 

In de klimaatplannen wordt gesproken over het in 2040 stoppen met leveren van benzineauto's. Een deel van onze toekomstige mobiliteit zie je nu al in de Oostzijde. Kijk zelf maar eens op www.stadsmobiliteit.nl