Wethouder Songül Mutluer, Rob Verweij (Casemanager Jongerenloket) en Linda de Jong (Jongerenwerker) open de JongerenHUB.
Wethouder Songül Mutluer, Rob Verweij (Casemanager Jongerenloket) en Linda de Jong (Jongerenwerker) open de JongerenHUB. (Foto: aangeleverd)

JongerenHUB Noord geopend

Algemeen

SAENDELFT - Afgelopen donderdag, 1 juli, opende de JongerenHUB Noord aan de Parkrijklaan 121E in Saendelft. Overdag kunnen jongeren tussen 10 - 27 jaar hier terecht met al hun vragen over school, werk, geldzaken en nog veel meer. Na school-/werktijd biedt de plek een divers programma met spel, sport, cultuur, huiswerkbegeleiding en talentontwikkeling. Maar ook als het bijvoorbeeld thuis even niet zo lekker loopt, kunnen jongeren hier hun verhaal kwijt en even uitblazen.

Wethouder Songül Mutluer aan het woord

Wethouder Songül Mutluer: “De JongerenHUB Noord is ontstaan uit onze vernieuwde visie op jongerenwerk en werken met jongeren, die we samen met jongeren en professionals hebben ontwikkeld. We willen een aantal zaken anders inrichten, zodat de ondersteuning voor jongeren nog beter aansluit op hun behoeften, dagritme en leefwereld. De JongerenHUB Noord is een verzamelplek voor allerlei hulpvragen, zodat jongeren niet zelf hoeven uit te zoeken bij welk loket of professional ze met hun vraag terecht kunnen. Daarbij is het ook een uitnodigende ontmoetingsplek, met leuke activiteiten waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Het was de afgelopen periode een zware tijd voor jongeren en verwachten deze zomerperiode al een hoop vragen en interesse voor de JongerenHUB. Daarom starten we hier nu alvast met jongerenwerkers, het Jongerenloket en het Sociaal Wijkteam, maar meer partners zullen snel volgen. De bedoeling is om in de praktijk te ontdekken wat goed werkt en deze lessen mee te nemen in het opzetten van JongerenHUBs op andere plekken in Zaanstad.”

bij de JongerenHUB kun je terecht voor onder andere sporten.