Een coronabewijs is op veel openbare plekken verplicht. De bibliotheek helpt bij het aanmaken ervan.
Een coronabewijs is op veel openbare plekken verplicht. De bibliotheek helpt bij het aanmaken ervan. (Foto: aangeleverd)

Gratis hulp bij CoronaCheck-app in De Bieb

ZAANSTREEK - Op meerdere plekken wordt er nu gevraagd om een coronatoegangsbewijs te tonen, bijvoorbeeld in horeca binnen, bij sportwedstrijden of in het theater. Met het coronatoegangsbewijs laten bezoekers zien dat zij gevaccineerd zijn of negatief getest. Hiervoor kan de gratis CoronaCheck-app gebruikt worden, een applicatie voor de smartphone. Bij het Informatiepunt van De Bieb voor de Zaanstreek kunnen inwoners van de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan gratis hulp krijgen bij de installatie en het gebruik van de app.

Lisa van Tongeren, Consulent volwasseneneducatie: "Rond de 2,5 miljoen Nederlanders vinden het moeilijk om te werken met digitale apparaten, zoals een computer, smartphone of tablet en 1,2 miljoen Nederlanders hebben nog nooit internet gebruikt. Daar zijn ook mensen uit de Zaanstreek bij en De Bieb vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen blijven doen in de maatschappij. Daarom helpen we bij het Informatiepunt van De Bieb gratis met de installatie en het gebruik van de CoronaCheck-app. Dat kan tijdens een persoonlijke afspraak of tijdens de speciale workshop die we in september geven."

Workshop 

Tijdens de gratis CoronaCheck-app workshop krijgen de deelnemers in kleine groepjes algemene informatie over de CoronaCheck-app, installeren zij samen met de trainer de app op hun smartphone en leren zij de app gebruiken. Uiteraard is er tijdens de workshop ook tijd om te oefenen en kunnen er vragen worden gesteld over (het gebruik van) de CoronaCheck-app. Deelname aan de workshop is gratis en deelnemers hoeven geen lid te zijn van De Bieb. De workshop wordt nog gegeven op 30 september van 15.00 tot 16.30 uur in De Bieb Krommenie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus vooraf aanmelden is verplicht via debieb.nl/workshops-informatiepunt of (075) 617 22 52.