Wouter van den Heuvel: "We zijn klanten dankbaar voor het vertrouwen dat ze al 60 jaar in ons hebben als onafhankelijk schadeherstelbedrijf.”
Wouter van den Heuvel: "We zijn klanten dankbaar voor het vertrouwen dat ze al 60 jaar in ons hebben als onafhankelijk schadeherstelbedrijf.” (Foto: aangeleverd)

‘Vroeger kostte een koplamp honderd gulden, nu praat je over zo’n 5000 euro’

ZAANDAM – “Toen mijn opa Simon in 1961 begon met het schadeherstelbedrijf haalde je de bumper van een auto eraf door vier moeren los te draaien. Nu zijn dat 32 éénmalig te gebruiken klemmen, waarna het echte werk pas begint: schade herstellen van de techniek die IN – en achter - de bumper zit. Zoals parkeersensoren, camera’s, radars en de ADAS techniek die verkeersborden kan lezen,” stelt Wouter van den Heuvel (43). De eigenaar van ASN Autoschade van den Heuvel is de derde generatie van het puur Zaanse bedrijf dat nu 60 jaar bestaat.

ASN Autoschade van den Heuvel 60 jaar

Inmiddels zijn er drie vestigingen: één in Purmerend, één in Medemblik (KWB Autoherstel) en één  ‘aan de Zaandamse kant van Oostzaan’. “We zitten op het Ambacht 10, officieel is dat Oostzaan. Maar je bereikt ons simpel via de afslag A8 Zaandam Zuid. We zitten niet in het dorp Oostzaan.”

Groei en bloei

De historie van het bedrijf laat ook vele andere locaties zien. Opa Simon en vader Cees van den Heuvel lieten het schadebedrijf groeien en bloeien op respectievelijk de Oostzijde, Zuiddijk en Paltrokstraat. Ook in Purmerend en Medemblik werden vestigingen geopend. In 2014 ging S. Van den Heuvel Autoschade B.V. op in de Pouwgroep. “Toen die stopte, hebben we onder onze eigen naam zelfstandig een doorstart gemaakt,” vertelt Wouter. Hij nam in januari 2005 het stokje over van vader Cees.

Inmiddels staat het ontzorgen van de automobilist tijdens autoschade centraal. 

“Van schadeafwikkeling tot vervangend vervoer. En uiteraard de financiële afhandeling met de verzekering. De letters ASN in onze naam geven aan dat we onderdeel uitmaken van de ASN groep. Een keten van speciaalbedrijven die de klant de garantie geeft dat ook de meest geavanceerde werkzaamheden professioneel worden uitgevoerd. De kosten kunnen namelijk flink oplopen door de hedendaagse autotechniek. Vroeger had je een koplamp in je hand die een paar honderd gulden waard was. Nu heb ik ze van 5000 euro die je met hulp van de computer onder de juiste hoek moet kalibreren (afstellen-red.) Aansluiting bij de keten geeft de klant ook de zekerheid dat reparaties conform de eisen van de fabrikant worden uitgevoerd.”

Vertrouwd adres

Of het nu gaat om complexe schade of het wegwerken van een nare pit in je plaatwerk, bij alle vestigingen kan de klant terecht. De meerwaarde om dat bij het 60-jarig BOVAG-erkend bedrijf te laten doen gaat verder dat de technische kennis alleen. "We zijn een vertrouwd adres, waar klanten de vertrouwde gezichten van ons zestien man sterke team tegenkomen. In principe bezoeken ze ons gemiddeld eens in de vier jaar, want statistisch gezien loop je in die periode schade op aan je auto" besluit Wouter van den Heuvel.

Zie voor meer informatie: www.vandenheuvelautoschade.nl