Krommenie heeft een prachtig park. Wie help mee met het onderhoud?
Krommenie heeft een prachtig park. Wie help mee met het onderhoud? (Foto: Dirk Karten)

Vrijwilligers met groene vingers gezocht voor onderhoud Agathepark

KROMMENIE - De stichting Vrienden van het Agathepark is naarstig op zoek naar vrijwilligers.

“Ondanks de voortdurende lockdown zijn er nog altijd mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid en verfraaien van de buurt. In het Agathepark is er bijvoorbeeld een aantal vrijwilligers die zich inzetten voor de vlindertuin. Zij zijn regelmatig actief bezig met het onderhoud van dit specifieke stukje park. ‘Je spreekt weer eens wat mensen en je bent lekker actief bezig in de buitenlucht’ is hun verhaal.

Plantenschema

Voor het onderhoud in deze tuin worden vrijwilligers gezocht. Het spreekt voor zich dat je het leuk vindt om te tuinieren en ervoor te zorgen dat de bloemperken er mooi bij staan. “Veel bezoekers genieten van het park en de bloemen en steeds meer mensen weten het park te vinden. Wij doen ons best om zoveel mogelijk insecten en vogels aan te trekken, daar baseren wij ons plantenschema op. Bij mooi weer zijn we vanaf 15 maart elke maandag- en woensdagmiddag vanaf 13.30 uur aanwezig”, laat het bestuur weten.

Coronaproof

Er wordt coronaproof gewerkt in de tuin. “Wat wil zeggen dat we afstand van elkaar houden, ook als we een praatje maken. We drinken thee met elkaar, maar ook daarbij houden we afstand. Wat houden de werkzaamheden in? We beginnen in het vroege voorjaar met veel snoeiwerk en daarna bestaat het werk grotendeels uit onkruid wieden. De gemeente Zaanstad houdt weliswaar het park bij, maar voor intensief tuinieren is onvoldoende geld. Wij als vrijwilligers merken aan de reacties van de bezoekers, dat ze heel blij zijn met onze extra inspanning van het park iets moois te maken.

Aanmelden

Zin om mee te helpen in het mooie park in Krommenie? Kijk voor meer informatie op de website van het Agathepark: sansserif.nl/agathepark Heeft u tijd over, wilt u andere mensen spreken, houdt u van tuinieren? Meldt u dan aan bij Inge van der Ploeg: 06 46 35 40 94. of mail naar: ploeg.agathepark@outlook.com

Afbeelding