Ali is blij met de hulp die hij kreeg van de stichting Present.
Ali is blij met de hulp die hij kreeg van de stichting Present. (Foto: aangeleverd)

Present Zaanstreek in beweging voor Ali

ZAANDAM - De stichting Present Zaanstreek ontving een hulpvraag van het wijkteam Krommenie om Ali te helpen. Daar zijn ze direct mee aan de slag gegaan. Afgelopen tijd is er veel gebeurd in het leven van Ali. Hij is tien jaar lang dak- en thuisloos geweest. Hij sliep toen onder bruggen en in auto's. Ali kan niet lezen en schrijven. Nu heeft hij een huis toegewezen gekregen waar hij erg blij mee is.

Stichting zoekt versterking om hulp aan meest kwetsbare mensen voort te zetten

Ali heeft een fiets gekregen van de Leliekerk, een zeil en een magnetron zijn geregeld door een vrijwilliger van de Noorderkerk en een vrijwilliger van Present Zaanstreek heeft verf en verfspullen gebracht. "En we zijn nog niet klaar", laat het bestuur van Present weten. "De hulp aan deze vriendelijk en kwetsbare inwoner van Krommenie is een mooie samenwerking tussen het Wijkteam Krommenie, de Leliekerk en vrijwilligers van Present. Samen hebben we een beweging op gang gebracht om voor Ali van een huis een thuis te maken."

Versterking gezocht

Om het goede werk aan de meest kwetsbare mensen in onze samenleving ook de komende jaren te kunnen blijven doen, zoekt Present op een aantal terreinen versterking. "We zoeken een vrijwilliger voor fondsenwerving en een projectcoƶrdinator die onze projecten gaat voorbereiden en plannen. Ook zijn we op zoek naar flexwerkers. Ben je handig en vind je het leuk om te schilderen, schoon te maken of een laminaatvloer te leggen? Meld je aan!",

Meer informatie

Wil jij je inzetten voor een ander en ook bij dit betrokken team horen? Vraag via info@presentzaanstreek.nl of telefoon 06 - 23205725 meer informatie aan.

Opslagruimte gezocht

Daarnaast is de stichting op zoek naar een opslagruimte om spullen op te slaan. "Wij krijgen regelmatig spullen aangeboden zoals meubels en bedden. Soms krijgen we vragen van maatschappelijk werkers voor kwetsbare Zaankanters die heel weinig of niks hebben. Dan moeten we nee verkopen. We hebben niet veel wensen, maar wel een paar verzoeken: zoals een gratis, droge en verlichte ruimte in Zaanstad met een eigen sleutel, zodat we niemand hoeven te storen. Weet je iets, of heb je een tip, laat het ons weten. Zoek dan contact via bovengenoemde mogelijkheden.





















naar info@presentzaanstreek.nl of bel met 06-23205725

Disclaimer