Afbeelding
(Stockfoto)

Intermezzo presenteert Passion van Bach

ZAANSTREEK - De Matthäus-Passion en de Johannes Passion van Joh. Sebastiaan Bach worden in deze lijdenstijd, traditioneel de periode voor Pasen, altijd uitgevoerd. Vanwege de coronapandemie zijn deze uitvoeringen geannuleerd. Om de luisteraars toch tegemoet te komen schenkt het klassieke muziekprogramma Intermezzo aandacht aan beide uitvoeringen.

Zondag 21 maart is tussen 20.00 en 21.00 uur op Zaanradio een uitvoering te beluisteren van de Matthäus-Passion. Het gaat om een opname vanuit het concertgebouw uit Amsterdam. Het radioprogramma geheel is samengesteld en wordt gepresenteerd door Ineke Jansen-Olij. De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en stervensverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens de apostel Matteüs.

Opname Bullekerk

Een week later, zondag 28 maart, is van 20.00 tot 21.00 uur de uitvoering van de Johannes Passion (originele titel 'Passio secundum Johannem’) te horen. Dit betreft een opnamen van een uitvoering vanuit de Bullekerk in Zaandam. Deze uitvoering is een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie volgens de apostel Johannes.

Zaanradio is in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether te ontvangen. In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether hele Zaanstreek). In Wormerland te horen op de kabelfrequentie 89,0 FM. Zaanradio wordt ook gestreamd en is te beluisteren via de mediabox, ZIGGO box op kanaal 915 of KPN kanaal 1118.