Helaas kan de achtste editie van KunstEiland dit jaar niet doorgaan.
Helaas kan de achtste editie van KunstEiland dit jaar niet doorgaan. (archieffoto)

KunstEiland 2021 verplaatst naar volgend jaar

ZAANDAM - Stichting KunstEiland in de Voorzaan heeft besloten om dit jaar geen KunstEiland te organiseren. De achtste editie van het evenement in de Zaanse wijk ‘het Eiland’ zou in september of oktober 2021 plaatsvinden.

Het basisconcept van KunstEiland is de open voordeur. Bewoners toveren om het jaar hun eigen huis om tot galerie of theater en tonen daar werk van kunstenaars of artiesten die ze persoonlijk waarderen. Zo ontstaat er een mooie kunstroute door de buurt die iedere editie honderden bezoekers trekt.

“Het is in deze onzekere tijd lastig om een evenement te organiseren dat voor het grootste deel plaatsvindt bij mensen thuis. Helaas kunnen we er op dit moment nog niet vanuit gaan dat COVID-19 over zes maanden helemaal verdwenen is. Om de organisatie van KunstEiland rond te krijgen zouden we rond deze tijd al genoeg toezeggingen van bewoners moeten hebben. Dat commitment kunnen we nu niet van mensen verwachten. Daarom hebben we besloten om het evenement te verplaatsen naar 2022. Meer informatie volgt volgend jaar”, laat het bestuur weten.