Serdar Öztürk als jeugdtrainer.
Serdar Öztürk als jeugdtrainer. (Foto: aangeleverd )

“Een persoonlijke band met elkaar”

Serdar Öztürk doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde op 26 augustus 2007 in het eerste elftal van de Noordelingen. Momenteel slijt hij zijn laatste voetbaljaren bij FC Zaandam en geeft hij trainingen bij Ambition Soccer Training.

De 32-jarige Zaandammer vindt het maar al te leuk om talentvolle kinderen naar een hoger niveau te brengen. "Het leuke aan deze voetbalschool is dat we écht aandacht besteden aan de individuele jongens, omdat het geen groepstrainingen zijn. Daardoor hebben we een persoonlijke band met elkaar. Tegenwoordig moeten voetballers alle onderdelen van het spel onder de knie hebben, dus dan is het handig om gericht te trainen. Het is mooi om te zien als iemand bijvoorbeeld steeds beter met zijn slechte linkerbeen begint te schieten.”

Öztürk deed zelf bij de voetbalscholen veel ervaring op in het jeugdvoetbal. Bovendien heeft hij de nodige ambities om bij de senioren terecht te komen. "Ik ben momenteel bezig met mijn UEFA B-diploma, die ik binnen twee maanden hoop af te ronden. Vervolgens ga ik kijken wat er op mijn pad komt.”