Het nieuwe leven is een feit! Schaap Bertha en haar twee meiden.
Het nieuwe leven is een feit! Schaap Bertha en haar twee meiden. (Foto: aangeleverd)

Beschuit met muisjes bij 't Weidje

WORMER - Tijd voor beschuit met roze muisjes bij kinderboerderij ’t Weidje aan de Spatterstraat in Wormer. Afgelopen donderdag is Bertha, het Hampshire Down schaap, bevallen van twee mooie ‘meiden’.

Tanja Kee vertelt: “Ze was in de ochtend al wat onrustig. We hadden niet verwacht dat ze de bevalling al zou starten, maar we hielden haar in de gaten. Na de lunch waren er toch meer symptomen die er op wezen dat het echt ging gebeuren. Dus ons superteam Eileen, Destiny, Ian en Serra kwam in actie om de bevalling te begeleiden. Waar mogelijk op afstand van elkaar natuurlijk. Het eerste lammetje kwam spontaan, Bertha deed het super goed. Een ooi, helemaal leuk. Het tweede lammetje liet wat op zich wachten, waardoor we dachten dat het er bij één zou blijven. Eileen ons opperhoofd dierenverzorging ging op den duur even checken of er echt niets meer inzat. En ja hoor ze voelde nog een lammetje, alleen zaten zijn pootjes niet naar voren. Sterre onze stagiaire die juist bij ons was om meer over schapen te leren, mocht ook even voelen. Zij voelde een pootje naar voren dus het ging de goede kant op.”

Tweede meisje

Bertha probeerde met persweeën het tweede lammetje eruit te persen, maar dat lukte niet helemaal. Uiteindelijk heeft Eileen haar geholpen en het tweede meisje kwam ter wereld. Ze had het wat lastig, maar na wat wrijven en schoonmaken van de neus kwam er leven in.

Kraamvisite

“We zijn enorm blij met onze eerste lammetjes van dit jaar. Dus wij eten de hele dag beschuit met roze muisjes. We hopen dat er binnenkort bezoekers op kraamvisite kunnen komen, dat zou heel fijn zijn.”