Met een beroepschauffeur naar de coronavaccinatie in Amsterdam of Purmerend voor een vast bedrag.
Met een beroepschauffeur naar de coronavaccinatie in Amsterdam of Purmerend voor een vast bedrag. (Foto: Zaan-PixZaandam)

Zaanland Groep laat speciale vaccinatietaxi rijden

ZAANSTREEK - Via welzijnsorganisatie WelzijnWonenPlus, actief in Zaanstreek/Waterland, is ook vervoer naar een vaccinatieplek mogelijk. Het gaat dan om de inzet van vrijwilligers die ouderen en kwetsbare inwoners die nog zelfstandig (met hulpmiddel) kunnen lopen naar de vaccinatielocatie kunnen rijden. Wie liever kiest voor professioneel personenvervoer kan kiezen voor de nieuwe service die Zaanland Taxigroep in het leven heeft geroepen.

De taxigroep komt de Zaanse senioren tegemoet die naar een coronalocatie moeten maar zelf geen vervoer hebben of kunnen regelen. Bij het horen van het verhaal van de 85-jarige streekgenoot werd gelijk geschakeld en de ‘vaccinatietaxi’ in het leven geroepen.

Professioneel vervoer nodig naar vaccinatielocatie?

Senioren die naar vaccinatielocaties als Purmerend en Amsterdam moeten, kunnen voor een vast tarief (95 euro) heen en weer worden gebracht. De taxichauffeur zorgt voor vervoer op professionele wijze (de Zaanland Groep bestaat immers uit gediplomeerde, ervaren chauffeurs) en blijft het hele traject bij zijn passagier.

Hans Oud, ondernemer van Taxicentrale OUDkoog en aangesloten bij Taxi Zaanland: “We hebben al ervaring om senioren van hoge leeftijd naar de vaccinatielocaties buiten Zaanstad te rijden. Dat moet je heel zorgvuldig en ook coronaveilig doen. Zo zijn onze bussen voorzien van coronaschermen. Bij het speciale vaccintarief hoort ook dat we netjes wachten tot onze klant klachtenvrij terugkeert naar de taxi. En uiteraard de rit terug met aflevering voor de eigen huisdeur. Al met al een rit waar we zo’n twee uur mee zoet zijn.”

Peter Arendse (Taxibedrijf Kalf www.taxikalf.nl), Peter Mol (Taxi Peter www.taxipeter.nl) en Hans Oud (www.taxioudkoog.nl) zijn de oprichters en eigenaren van de Zaanland Groep.

Zie voor meer informatie www.taxizaanland.nl