De omslag van het jeugdboek.
De omslag van het jeugdboek. (Foto: aangeleverd)

Nieuw jeugdboek van Yvonne de Graaf

WORMER - Annabel en Sarah op de Zaanse Schans, zo heet het nieuwe boek van Yvonne de Graaf. De schrijfster werd op 4 februari 1953 in Zaandam geboren en groeide op in de Vergiliusstraat. De laatste vijf jaar woont zij aan de Zaan in Wormer. Een inspirerende plek om te schrijven. "De Zaan leeft en is elke dag weer anders", zegt ze. 

'Annabel en Sarah op de Zaanse Schans is haar vijfde boek. Het gaat over twee gezinnen die totaal verschillend zijn en waarvan de kinderen samen spelen. Het is een leuke straat waarin van alles te doen is. De school waar ze naar toegaan is in de zelfde straat als waar ze wonen. Jacco het buurjongetje komt uit Indonesië en is geadopteerd door twee vaders. De hond van Jacco is zwanger en krijgt puppy's. Annabel en Jacco zitten in de zelfde klas. Op school krijgen de kinderen geschiedenisles. Die gaat over de Zaanse Schans. Zoals de kaas- en klompenmakerij en Rembrand die zijn eerste schilderijen maakte met verf van gemalen steen uit de verfmolen. Er komen veel aspecten van het leven komen aanbod, zoals de liefde voor dieren en het samen spelen.

Annabel en Sarah op de Zaanse Schans telt 44 pagina's, heeft ISBN 9789464316551, is geïllustreerd en kost als paperback € 15,99. (inclusief verzending) Het boek is te koop via Boekscout.nl en (na 17 september) ook in de boekhandel.



Yvonne de Graaf.