Afbeelding
(Foto: )

Expositie quatre mains 'schatten van de aarde' in het Weefhuis

ZAANDIJK - In Het Weefhuis, Lagedijk, is in het weekend van 14 en 15 augustus een expositie te zien van Vera Schoone, Anneke Mulder, Emmy Buys en Ashti Schuit. De vier kunstenaars hebben zich voor de expositie Quatre Mains laten inspireren door deze schatten van de aarde.

‘Structuren, ouderdom, verval, gebroken: het zijn een aantal woorden die aangeven wat mij inspireert’ zegt Vera Schoone. In haar werk spelen ook kunst uit de prehistorie, Afrikaanse kunst, fossielen, tekens en symbolen een belangrijke rol. 

Anneke Mulder leerde onder meer haar eigen klei prepareren uit grond afkomstig uit de bauxietmijn. "De werken die ik exposeer zijn gemaakt van klei die ik uit de bodem van de Beemster en Katwoude schep' zegt Anneke. 

De lijfspreuk ‘Kom uit je hoofd en kruip in je handen' is voor Emmy Buys haar leidraad en geeft haar telkens weer nieuwe inspiratie. Haar schilderijen worden vaak door lijnen, kleur en vrouwenfiguren bepaald. 

De onverstoorbaarheid van de bomen die daar maar altijd staan te staan, onaangedaan - dat raakt me, zegt Ashti Schuit. Met haar bomenschilderijen probeert zij iets van haar verwondering weer te geven.

De expositie in Het Weefhuis in Zaandijk is gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie www.hetweefhuis.nl 


Afbeelding