Theaterwerkplaats Orde der Dwazen brengt  maatschappijkritische thema’s op de planken.
Theaterwerkplaats Orde der Dwazen brengt maatschappijkritische thema’s op de planken. (Foto: aangeleverd)

Orde Der Dwazen speelt 1SAAM in Kaasfabriek Wormer

WORMER - Theaterwerkplaats Orde Der Dwazen voert zondag 31 oktober in de Kaasfabriek, Dorpsstraat 206, het toneelstuk 1SAAM uit. Het gaat om een door Jan Draaijer geschreven en geregisseerd stuk waarin het thema Eenzaamheid op een bijzondere manier aan de orde komt. 

Theaterwerkplaats Orde der Dwazen, is een bevlogen theatergroep die - spelend met teksten en muziek - maatschappijkritische thema’s op de planken brengen. Ze laten zich door hun christelijke identiteit inspireren bij het maken van hun stukken. De doelgroep is echter niet (alleen) de kerk, maar de volle breedte van de samenleving. Niet om te evangeliseren of te moraliseren, maar om uit te dagen, wakker te schudden of een spiegel voor te houden.

Komisch

Bij 1SAAM laat eenzaamheid zich niet in één pashokje plaatsen. In de voorstelling maken de bezoekers kennis met een breed palet aan mensen, die elkaar maar niet lijken te vinden, tot ze met elkaar in botsing komen. 

Kijk mee in de passpiegel van de samenleving 

Komisch en licht absurdistisch neemt de Orde Der Dwazen je mee door de gangpaden van een warenhuis, waar de bedrijvigheid niet kan verhullen dat er alom eenzaamheid heerst. Pijnlijk, hilarisch en hoopvol. Kijk mee in deze passpiegel van de samenleving. In wie ga jij je herkennen?

Kaarten zijn te bestellen op www.theaterdekaasfabriek.nl/programma

Afbeelding
Afbeelding