Voorzitter Peter Wieringa: "Wat we als bestuur graag zien op 2 november is diversiteit; vertegenwoordigers van grote én kleine ondernemingen."
Voorzitter Peter Wieringa: "Wat we als bestuur graag zien op 2 november is diversiteit; vertegenwoordigers van grote én kleine ondernemingen." (Foto: Dirk Karten)

'Ondernemen in de Zaanstreek doen we met elkaar'

(vervolg van voorpagina)

ZAANSTAD - Het programma van de 32e Ondernemersdag wordt met dezelfde creativiteit samengesteld. Daar doet ook burgemeester Jan Hamming aan mee. Zonder al teveel te verraden; zijn traditionele toespraak over de stand van zakelijk Zaanstad wordt dit jaar in een ander jasje gestoken.

“Onze insteek is de traditie van voorgaande edities laten voortleven. Naast vaste elementen als de verkiezing voor de Zaanse Ondernemersprijs en de Zaanse StartUp Award hebben we dit jaar Rob Urgert en Joep van Deudekom in de reprise als presentatoren. Bij ons dertigjarig jubileum hebben deze televisiemakers de zaal laten bulderen van het lachen. Want ook dat hoort bij de Zaanse Ondernemersdag: een gezellige avond met muziek en lekker eten.”

Nominaties

Inmiddels heeft de jury van de Ondernemingsprijs uit een longlist van voorgedragen ondernemingen drie bedrijven genomineerd voor de Zaanse Ondernemingsprijs 2021 en de Trias VMBO Jeugdjuryprijs. De volgende bedrijven zijn genomineerd: PDA Group,  Ayal Kaas en Stan Partners. De winnaars worden op 2 november bekend gemaakt.

Tot slot roemt Peter Wieringa het succes van de afgelopen zomer gehouden haringparty waar voorzichtig de eerste zakelijke ontmoetingen zonder Zoom weer plaatsvonden. Dit is traditioneel de afsluiting van het zakenseizoen en wordt door de Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner georganiseerd. De banden tussen de stichting Zaanse Ondernemersdag en diverse zakenplatforms is groot. Zo werd de stichting in '89 opgericht op initiatief van De Corner, de Vereniging Ondernemerskring Zaanstreek, het Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond, de Maatschappij voor Nijverheid en Handel, de Kamer van Koophandel en de gemeente Zaanstad. Het huidige bestuur wordt onder andere gevormd door afgevaardigden van De Maatschappij, De Corner, Junior Kamer Zaanstreek en de gemeente Zaanstad.

"Het maak duidelijk: ondernemen in de Zaanstreek doen we met elkaar. Wat we als bestuur graag zien op 2 november is diversiteit. Denk daarom niet dat je bedrijf te klein is om zich te profileren op de Ondernemersdag. Pak die kans om van gedachten te wisselen en te netwerken”, besluit hij wervend. Het bestuur en het Zaantheater volgen voor toegang de coronaregels zoals die zijn opgelegd door de overheid. Kijk voor de kaartverkoop, een terugblik op vorige edities en nieuws op www.zaanseondernemersdag.nl 


Een warm welkom hoort erbij.