Kinderboekenschrijver Marjolijn Hof geeft bij het Fluxus Schrijfatelier een gastles kinderverhaal schrijven
Kinderboekenschrijver Marjolijn Hof geeft bij het Fluxus Schrijfatelier een gastles kinderverhaal schrijven (Foto: aangeleverd)

Marjolijn Hof gastdocent bij Schrijfatelier

ZAANSTREEK - Het Fluxus Schrijfatelier heeft op 10 maart heeft een bijzondere gastdocent in huis. Jeugd en kinderboekenschrijver Marjolijn Hof geeft dan een gastles kinderverhaal schrijven.

Marjolijn is bekend van onder meer haar boeken Een kleine Kans en Lepelsnijder. In een vorig leven werkte ze als bibliothecaresse. Toen wist ze al dat ze schrijfster wilde worden. Ze sleep haar pen en schrijfvaardigheden op de Schrijversvakschool in Amsterdam. Haar boeken zijn in veertien talen vertaald en haar werk werd onder meer bekroond met een Gouden Griffel en de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs. In 2014 won ze de Woutertje Pieterse Prijs. Naast het schrijven aan haar eigen verhalen geeft Marjolijn les op de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Les

Reden genoeg om deze bijzondere schrijfster te ontmoeten en les van haar te krijgen. Dat kan op woensdag 10 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten: 20,- per losse les. Inschrijven via: helenajansz@gmail.com Zie ook www.fluxus.nl