Kleine karekiet,
Kleine karekiet, (Foto: Poelboerderij)

Excursie vaartocht: rondje veld

ZAANSTREEK - Is het gelukt of niet? De weidevogels zijn in het vroege voorjaar teruggekeerd naar het Wormer- en Jisperveld. Zijn ze gaan broeden en hebben ze al jongen grootgebracht? Of zijn ze daar nog mee bezig? Is dat laatste het geval, dan wordt het haast maken. Bekijk het zelf tijdens de excursie vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Dat kan nog op donderdag 10 en vrijdag 11 juni. Vertrek: 13.30 uur.

Binnenkort maken de vogels zich op voor vertrek naar het zuiden. Dit geldt de grutto’s, tureluurs en kluten, maar ook verschillende eenden soorten en wat later de visdiefjes. Nu zijn ze er nog, straks zijn ze al weer vertrokken.

Reserveren

De excursies zijn met de inachtneming van de coronaregels, zie www.poelboerderij.nl Reserveren is noodzakelijk en kan via 075 - 6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9.00 en 16 uur.

Reserveren kan tot anderhalf uur voor de excursie en sluit dus om 12.00 uur. Avondexcursie 18.00 uur. Het tarief voor een vaartocht: volwassenen is 15 euro, vrienden van de Poelboerderij 13 euro, kinderen 5 euro Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.