Tatoeëerders Marc Forster en Luis Schaft helpen caféhouder Sjoerd Beekes met een tattoo flash dag/veiling.
Tatoeëerders Marc Forster en Luis Schaft helpen caféhouder Sjoerd Beekes met een tattoo flash dag/veiling. (Foto: Friso Kooijman)

'Goede buur beter dan verre vriend'

ZAANDAM - Tatoeëerders Marc Forster en Luis Schaft houden op dinsdag 15 juni een benefiet corona-proof tattoo-flash dag in tattooshop Resolution Ink aan de Savornin Lohmanstraat 1. De opbrengsten van deze dag komen ten goede komen aan het in Zaandam gevestigde café Het Pand.

Dat een goede buur dichterbij is dan een verre vriend zijn Sjoerd Beekes en Luis Schaft, eigenaar van Resolution Ink, achter gekomen in deze zware tijden. Beide ondernemers vissen achter het net als het aan komt op overheidssteun. Dat was ook het geval bij Sjoerd Beekes, eigenaar van Het Pand. Na 48 jaar moed verzamelen om zijn droom laten uitkomen door een horeca gelegenheid te openen kwam de corona roet in het eten gooien en moest hij dicht.

Opgave

Hetzelfde geldt voor familieman Luis Schaft die 2,5 jaar nadat hij een tattooshop op een industrieterreinen in de Zaanstreek begon, maar overstapte naar een mooi pand in het centrum van Zaandam, vlak om de hoek bij Het Pand. Wat voor beide ondernemers begon als goede start is, door de sluitingen wegens de corona-maatregelen, een hele opgave geworden om het hoofd boven water te houden.

Bieden op tattoo

Sjoerd had in de afgelopen maanden al een aantal benefietveilingen georganiseerd en nu staat de tattoo-flash dag voor de deur voor het binnenhalen van een financieel steuntje in de rug.

Op dinsdag 15 juni is de tattooshop van 12.00 tot 20.00 uur het domein voor de flash-dag. Tattoo ontwerpen zijn nu te zien op de website van Het Pand, www.cafehetpand.nl. Daar kunnen mensen op bieden. Per tatoeëerder is er de mogelijkheid om op acht tijdssloten te bieden van ongeveer een uur.

Tatoeëerders Marc Forster en Luis Schaft helpen caféhouder Sjoerd Beekes met een tattoo flash dag/veiling.