Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Nederland weer open

Beste Zaankanters,

Het is zover: Nederland gaat weer grotendeels open. Met deze versoepelingen gaat letterlijk en figuurlijk een zucht van verlichting door onze samenleving. We kunnen weer musea en theaters bezoeken. Binnenzwembaden gaan open. Sporten is voor volwassenen binnen en buiten weer toegestaan.

Wees lief voor uzelf en uw omgeving

We kunnen op een terras zitten maar ook in een restaurant of in een café. Eerder waren ook al dierentuinen en pretparken geopend, en gaan middelbare scholieren weer naar school. Ik kan oprecht zeggen: gelukkig!

Het afgelopen jaar heb ik u regelmatig op de hoogte gehouden en mijn visie gegeven op de coronapandemie. Dit waren meer dan eens berichten met slecht nieuws. Ik ben dan ook blij dat ik nu eens een positief bericht hieraan kan wijden. Daar hebben we lang op moeten wachten.

Het coronavirus heeft ons op de proef gesteld en doet dat nog steeds. We zijn meer dan een jaar gegijzeld door een nagenoeg ongrijpbaar onvoorspelbaar virus dat onze maatschappij deels lamlegde. Nu er meer dan 9 miljoen prikken zijn gezet ziet de toekomst er rooskleuriger uit. Een opluchting.

Vanaf een zonnig terras wens ik u allemaal een goede tijd. Laten we in de komende periode elkaar steunen. Koop een boek bij de lokale boekhandel. Drink een kop koffie bij het café op de hoek. Bezoek een mooie theatervoorstelling. Ga met uw kinderen zwemmen in het zwembad. Maar blijf ook nog voorzichtig. De basismaatregelen blijven van kracht. We zijn er bijna… Wees lief voor uzelf en uw omgeving. Dat hebben we verdiend.


Hartelijke groet,


Jan Hamming

Burgemeester Zaanstad