Naast praktische informatie over sluis- en brugtijden, geeft het magazine veel toeristische informatie over natuur- en vaargebieden.
Naast praktische informatie over sluis- en brugtijden, geeft het magazine veel toeristische informatie over natuur- en vaargebieden. (Foto: aangeleverd)

Zomermagazine ‘Ervaar de Zaanstreek’

ZAANSTREEK - Hoewel het vaccinatieprogramma op stoom is, staan praktisch alle landen nog op ‘oranje’. Gelukkig kunnen we wel in eigen land op vakantie. De verwachting is dan ook dat veel Nederlanders de komende maanden het water opzoeken.

Vorig jaar registreerde de Hondsbossche Sluis een toename van zo'n tien procent aan waterrecreanten in de Zaanstreek. Met de aanhoudende reisbeperkingen zal ook dit jaar de sloepverhuur - en verkoop toenemen. Ontwerpbureau LassooyDesign brengt daarom wederom het nautisch/toeristisch magazine ‘Ervaar de Zaanstreek' uit. In de loop van deze week wordt het magazine verspreid bij de vele sluizen en bruggen die de Zaanstreek rijk is. En natuurlijk bij alle terrassen aan het water, die weer open mogen.

Naast praktische informatie over sluis- en brugtijden, geeft het magazine veel toeristische informatie over natuur- en vaargebieden ‘t Twiske, het Wormer- en Jisperveld en natuurlijk op en rond de Zaan. In het hart van het magazine zit een uitneembare kaart van de Zaanstreek met vaarroutes en nautische adressen. Het magazine heeft een oplage van 15.000 stuks en wordt verspreid bij nautische winkels, watersportverenigingen, jachthavens, sluizen, horeca en B&B's aan het water in de Zaanstreek. Het magazine is ook online te lezen op www.ervaardezaanstreek.nl.