Opgelet! Nieuwe verkeersdrempels moeten de snelheid eruit halen op de Provincialeweg ter hoogte van het station Koog aan de Zaan.
Opgelet! Nieuwe verkeersdrempels moeten de snelheid eruit halen op de Provincialeweg ter hoogte van het station Koog aan de Zaan. (Foto: Dirk Karten)

Weg is de wegversmalling: t-splitsing Provincialeweg - Leliestraat weer open

Algemeen

KOOG AAN DE ZAAN – Weg is de wegversmalling. Opgeruimd zijn de tijdelijke wegplaten op het fietspad. En de afzettingshekken richting Leliestraat zijn aan de kant gezet. De werkzaamheden rond de t-splitsing Provincialeweg – Leliestraat zijn (twee weken langer dan gepland) klaar en alles is weer opengesteld voor het verkeer.

Er kwam niet alleen een nieuw wegdek. Ook de verkeerslichten zijn nieuw én de lantaarnpalen rond het fietspad en het treinstation kregen een moderne look.

Wie nu denkt ‘oranje! Ik trap het gaspedaal nog even dieper in om met tachtig km/uur over de t-splitsing te scheuren’ zal voor het bereiken van de verkeerslichten merken dat de schokdempers in de kofferbak liggen. Want op beide verkeersstroken van de Provincialeweg zijn circa 70 meter voor de stoplichten verkeersdrempels gemaakt. Los van het lanceren als je nu te hard rijdt, wordt de automobilist op de wegverhoging geattendeerd met de levensgrote aanduiding 50 km/uur.

Moderne lantaanrpalen.
De t-splitsing is weer helemaal open.