De muziekkoepel is het decor voor A Lovely Afternoon in the Parc.
De muziekkoepel is het decor voor A Lovely Afternoon in the Parc. (Foto: aangeleverd)

Margriet Eshuijs PopUpkoor presenteert nieuwe cd tijdens A Lovely Afternoon in the Parc

Uitgaan

WORMERVEER - De afgelopen anderhalf jaar heeft Margriet Eshuijs met haar koorleden twaalf liedjes opgenomen en de cd ‘Room with a View’ van gemaakt. Alle liedjes zijn in de loop van de corona tijd door de koorleden thuis ingezongen in hun telefoon vervolgens ingestuurd naar Margriet. Daarna zijn de zangpartijen professioneel bewerkt door de Zaanse zangeres.

“Een jaar lang werd er wekelijks een uur geoefend in Zoom en zagen de koorleden elkaar op Ipad of laptop, veelal in een hobby of logeerkamertje. Zeker in de winter voelde het behaaglijk en waren het uurtjes waar iedereen naar uitkeek. Die uurtjes zorgde voor verbondenheid die zo nodig was en daarmee werden al die kamertjes een ‘kamer met uitzicht’. Dit werd dan ook de titel van de cd: Room with a View”, licht de voormalige leadzangeres van de band Lucifer (bekend van hits als House for Sale en - met eigen Margriet Eshuijs Band - Black Pearl) toe. Nummers die nog jaarlijks de Top 2000 halen.  

Wie het Margriet Eshuijs PopUpkoor live wil horen zingen kan zondag 29 augustus naar het sfeervolle Wilhelminapark (ingang Wandelweg 53) komen. In de prachtige muziekkoepel zingt het koor aanstekelijke liedjes, onder meer van de onlangs uitgebrachte cd. 

De opbrengst uit de entree gaat naar het Anna’s huis, Centrum voor Leven met kanker Zaanstreek. Er staat een kraam in het park waar vrijwilligers van Anna’s huis informatie geven en vragen kunnen beantwoorden. Het unieke consumptiehuisje met z’n vertrouwde pot met lolly’s en limo, thee, koffie en fris is open en ook de tosti-truck staat er voor de hartige trek. 

De zitplaatsen zijn op ruim voldoende afstand van elkaar geplaatst en bij binnenkomst krijgt iedereen een eigen zitplaats toegewezen. Op deze manier kan het concert op een veilige en verantwoorde manier in de buitenlucht plaatsvinden.

Herkenbare meezingers

De cd biedt herkenbare meezingers als Love of my life, Dust in the wind, Rollercoaster, Imagine en What a wonderful world. De bonustrack Hoop sluit het album af. Het album is verkrijgbaar in het park of na te bestellen margrieteshuijs@gmail.com.

Reserveren

Park open 14.00 uur, 14.30 uur aanvang concert. Entree: 7,50 euro (kinderen gratis). Reserveren: stuur een mailtje naar BenefietAnnaHuis@gmail.com. Reserveren is noodzakelijk. Mail naar benefiet@annahuis@gmail.com.

Wat zingen ze goed!