Afbeelding
(Foto: )

Gymvereniging Vek-Wik wil starten met gym voor mensen met een fysieke beperking

ENKHUIZEN - Gymvereniging Vek-Wik vindt dat iedereen moet kunnen sporten. In 2020 werd gestart met gym voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnenkort wil Vek-Wik starten met gym voor mensen met een fysieke beperking.

Op dit moment inventariseert Vek-Wik de belangstelling hiervoor onder inwoners van Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland en Andijk. De lessen vinden plaats in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer in Enkhuizen. Het gebouw, inclusief de gymzaal, is goed toegankelijk voor mensen met een beperking.

Fysiocentrum Enkhuizen zal Vek-Wik ter zijde staan met het geven van adviezen ten behoeve van de gymlessen. Voor mensen met een fysieke beperking geldt, dat elke vorm van bewegen telt en een positief effect heeft. Belangrijk is dat een manier van bewegen wordt gekozen die binnen ieders eigen grenzen past. Daarbij is het van belang dat bewegen een vast onderdeel van hun dagelijks leven wordt.

Niet de prestatie zal voorop staan, maar het op verantwoorde wijze sporten/bewegen. Ook zijn plezier, sociale contacten en gezondheid belangrijke drijfveren. Alle leeftijden kunnen zich opgeven. Meer informatie op opgeven bij Hans de Vries, wnd voorzitter via voorzitter@vekwik.nl of 06 8320 5270.


Afbeelding