Helen en Cheeli oefenen buiten op straat.
Helen en Cheeli oefenen buiten op straat. (Foto: aangeleverd)

Handbal in coronatijd

OOSTERBLOKKER - Er is bijna één jaar in coronatijd verstreken, waarin de contrasten van het handballen uit uitersten bestonden. Waar in in september 2020 nog competitie gehandbald mocht worden, verviel vier wedstrijden later dat recht en mocht er alleen nog maar getraind worden. De volgende aanpassing was dat alleen de jeugd mocht trainen, maar ook hier kwam een einde aan. Maar niet getreurd, want bij handbalvereniging HV Blokker staan ze niet stil!

Namens de trainers van de handbalvereniging is een idee ontstaan om te kijken of het mogelijk was om trainingsoefeningen via Whatsapp met de jeugd te delen. "Dit is nu anderhalve week aan de gang en het slaat enorm aan!", vertelt trainer Jochem. "We ontvangen enthousiaste reacties van onze jeugdleden, ouders en verzorgers. Het is heel mooi om te zien dat de jeugd zo geniet van de sport en alles wat er bij komt kijken."

Aan het begin van de week worden een aantal buikspieroefeningen per Whatsapp opgestuurd, die de jeugdleden kunnen uitvoeren. Dit kan alleen of in tweetallen. Daarnaast volgen later ook handbaltechnische oefeningen. "Dit alles heeft als doel om de leden in beweging te houden. Dit concept willen wij verder uitrollen in onze vereniging, indien de corona-epidemie nog langer aanhoudt."

Ontwikkelingen bij HV Blokker

"In het afgelopen jaar hebben wij ook heel mooie dingen gerealiseerd. Zo zijn in samenwerking met de gemeente Drechterland, Rabobank en lokale ondernemers de volledig vernieuwde kleedkamers en toiletgroepen opgeleverd. Helaas hebben wij dit nog niet groots kunnen vieren met onze leden en bewoners van Blokker en Zwaag. Maar dit gaan wij zeker nog groots inhalen! Er zijn meer plannen, maar daarover binnenkort meer."