Met Bestellen & Halen geen drukte..
Met Bestellen & Halen geen drukte.. (Foto: Rodi Media)

Lokaal Bestellen & Afhalen

ENKHUIZEN - Bestellen & Afhalen wordt vanaf 10 februari de nieuwe norm voor niet-essentiële winkels. Marieke Schoonman voorzitter van winkeliersvereniging Winkelstad Enkhuizen en eigenaar van Het Coffy-Huys, is teleurgesteld over deze aanpassing om de lockdown iets draaglijker te maken: "Het is een dooie mus en gewoon een verlenging van de huidige lockdown met nog eens vier weken."

Winkeliers worden hier niet blij van, zegt ze. "Nu moeten ze van tien tot zes naast de telefoon wachten op een bestelling. Dat willen ze zeker doen. Natuurlijk! Maar echt veel financiële ruimte zal dit niet geven."

Funshoppen

Ze ziet de komende vier weken somber in voor winkeliers. "Mensen komen niet snel voor één artikel verwacht ik. Je kunt dit niet echt funshoppen noemen."

Hoe werkt het?

Ze hoopt wel dat het winkelend publiek de lokale winkels in de binnenstad de komende weken weten te vinden. Bestellen & Afhalen werkt als volgt: De klant bestelt online of telefonisch een artikel en krijgt vervolgens een tijd toegewezen om het product op te halen in de winkel. Betalen kan in de winkel of online.

De maatregel is genomen omdat het niet te druk mag worden in de winkelstraat. Rijen voor winkels moeten worden voorkomen.