Wie komt Paul en Petra versterken als vrijwilliger?
Wie komt Paul en Petra versterken als vrijwilliger? (Foto: Barend Hoekstra)

Speeltuin Kindervreugde zoekt nieuwe vrijwilligers

De vrijwilligers maken de kinderpartijtjes tot een echt feestje met slinger, ballonnen, limonade, snoep en ijs en eventueel met een keuze uit de diverse arrangementen die te boeken zijn via de website van de speeltuin. Ook hoort de gastvrije ontvangst van de schoolreisjes tot de taak van de vrijwilligers. Kortom het is altijd een vrolijke boel bij Speeltuin Kindervreugde.

Doorlees voorpagina

De speeltuin zoekt nog twee extra vrijwilligers

"Niet alle vrijwilligers houden zo een lange dag vol. We hebben nu twaalf vrijwilligers, sommige van hen draaien hele dagen, andere draaien een paar uurtjes mee. Eigenlijk moeten hier nog twee vrijwilligers bij. Daarnaast is het fijn als we mensen hebben die op drukke tijden bij kunnen springen. De diensten worden in overleg ingevuld op basis van een maandelijks rooster."


"Een drukke periode is aan het begin van het seizoen, wanneer de leden hun lidmaatschapskaart op komen halen. Maar de schoolvakanties is het drukst met vakantie vierende kinderen en toeristen" gaat Paul verder.

Vrijwilligersvergoeding

Vrijwilligers bij de speeltuin krijgen wel een vrijwilligersvergoeding. Dit bedraagt € 5,- per uur. In totaal mag je belastingvrij € 180,- per maand verdienen als vrijwilliger. Om als vrijwilliger in aanraking te komen moet je minimaal 17 jaar oud zijn, en kun je nog tot ver na je pensioen mee doorgaan.

"Daarnaast is het hartstikke leuk werk en bouw je een leuke band op met de kinderen en begeleiders uit de buurt. De kinderen vinden het ook leuk om mee te helpen, bijvoorbeeld om de glijbaan in te waxen zodat ze weer lekker hard naar beneden glijden geeft Paul aan.

De speeltuin draaide top maanden tijdens corona!

De speeltuin heeft goed geprofiteerd van de coronaregels. Ommuurde stadsspeeltuinen gerund door vrijwilligers mochten ondanks de strenge regels eerder dit jaar al open. De speeltuin voldeed honderd procent aan deze regels waardoor zij op 28 maart hun deuren al opende. "We hebben top maanden gehad dit jaar met veel nieuwe leden. Op dit moment hebben we 550 leden, zo veel hebben we er nog nooit gehad".

"En het zijn niet alleen mensen uit Enkhuizen die lid zijn. Ze komen ook uit omliggende dorpen in West-Friesland mede als vakantiegangers die op de camping of in het nieuwe vakantiepark zitten".

Een dagpas bij Speeltuin Kindervreugde kost € 2,50 per kind en een jaarlidmaatschap is € 25,-voor het hele gezin.

Wie komt Paul en Petra versterken als vrijwilliger?