Lekker creatief.
Lekker creatief. (Foto: Pexels)

Knutselen voor Vaderdag: de leukste inspiratie

Een lekker vers sapje, warme croissantjes en een knutselwerkje horen helemaal bij Vaderdag. Wil je knutselen voor Vaderdag met je baby, peuter, klas of ga je liever zelf aan de slag? Wij geven je inspiratie. Voor de liefste papa's!

Fotolijstje

Een leuk idee is een fotolijstje in de vorm van een camera. Maak hiervoor eerst een foto van je kindje, druk deze af en knip deze in een cirkel. Vervolgens knip je de vorm van een fototoestel uit zwart karton, waar je kindje op mag vingerverven. Als het droog is plak of teken je er details op zoals het cameramerk, type en een lampje.

Plak de foto in het midden en plak er een zwarte ring omheen als lens. Maak als laatste een kartonnen steun aan de achterkant, zodat het fotolijstje blijft staan.

Handig schaaltje

Als je een Vaderdagcadeau wilt knutselen met groep 3, 4 en 5 is een schaaltje van brooddeeg of klei ook een leuk idee. Op dit schaaltje kunnen de vaders hun sleutels, kleingeld en andere kleine dingetjes bewaren.


Let er tijdens het maken op dat het schaaltje een randje krijgt. De kinderen kunnen er ter decoratie nog afdrukken in maken van hun vingers, hand, van geld of oude sleutels. Bak de schaaltjes af en laat de kinderen hun schaaltje eventueel versieren met kleurrijke verf.

Ga samen aan de slag!