Nico en Lida Slagter: 50 jaar gelukkig getrouwd.
Nico en Lida Slagter: 50 jaar gelukkig getrouwd. (Foto: Aangeleverd)

Hoera! Nico en Lida Slagter vieren gouden huwelijk

Nico en Lida Slagter zijn 18 november 50 jaar getrouwd. Tijd voor een verrassing, dacht Bianca Slagter en stuurde een foto op van haar ouders. "Een enome mijlpaal hebben ze samen bereikt. Ze ontmoetten elkaar vele jaren geleden op de kermis in Hoogkarspel. Mooie jaren volgden en het zijn uiteindelijk de lieve ouders geworden van drie kinderen de opa en oma van zes prachtige kleindochters."

Van voetbalgezin tot lieve opa en oma

Ze heeft veel herinneringen waar ze samen met haar broer en zus met veel plezier op terugkijken. "We waren een echt voetbalgezin. Elk weekend waren we te vinden bij Zouaven en Spirit. Ook voetbalden we in het weekend met papa en onze vriendjes op de ijsbaan en in de winter schaatsten we er. Daarna altijd een heerlijke chocomel en speculaas bij mama thuis. Een prachtig jaar waren de ijsschotsen langs het IJsselmeer. We gingen door weer en wind om hierop te klauteren en spelen. Als we uit school kwamen, had mama altijd tijd voor een praatje onder het genot van een kopje thee en een grote schaal fruit, met natuurlijk een koekje daarna."

Tegen de wind in

De natuur is altijd belangrijk geweest voor het gezin, vertelt ze. "Papa vond het altijd leuk om in regen en storm naar zee te gaan met ons. Laarzen en regenjassen aan en dan tegen de wind in - ook bij windkracht 8 - lopen. Daarna het klimduin op en genieten van pannenkoeken bij het Trefpunt in Schoorl."
Verjaardagen werden enorm gevierd. "Van snoephappen tot verkleedpartijen tot hele disco’s in de garage. Die werd overigens ook goed gebruikt om te tafeltennissen. Toen onze ouders 12,5 jaar getrouwd waren kregen ze een tafeltennistafel cadeau."

Kermis jaarlijks hoogtepunt

Een hoogtepunt in de Streek zijn de kermissen van Hoogkarspel, Lutjebroek en omstreken. Bianca: "De kermisborrels met Nederlandse en Duitse Schlagers bij ons thuis zijn legendarisch. De voetjes gingen hier goed van de vloer en het was ook een prachtig moment om wat extra kermisgeld op te halen."
Naast werk was er altijd tijd voor gezelligheid en ontspanning samen. "We herinneren vakanties in Groet, Beekbergen, de Eemhof met Oma Mol, Borger en uiteindelijk ook naar het buitenland. Met de slaaptrein naar Oostenrijk, wandelen in de bergen, zwemmen en uit eten in het Gasthof - met een tube Zaanse mayo mee."

Aandacht

Uiteindelijk vlogen de kinderen uit en dat was lastig voor de zorgzame ouders, herinnert Bianca zich. "Gerda ging studeren in Breda, Ronald kocht een eigen huis aan de Rietgans en ik ging wonen aan de Klaverbouw. We bleven wel altijd terugkomen naar de Fluter voor een goed gesprek en onverdeelde aandacht. In de wolken waren ze toen het eerste kleinkind op komst was. Zo trots zijn ze nu op hun zes kleindochters, variërend in de leeftijd van 5 tot 14 jaar. Ze genieten van logeerpartijen, maar ook weekendjes weg en vakanties in het buitenland samen met ons."

De felicitaties van het gezin.