Ties en Tess van de likeurpotten met Leonie Walburg van het goede doel.
Ties en Tess van de likeurpotten met Leonie Walburg van het goede doel. (Foto: aangeleverd)

Van 20 euro 2.000 euro maken

ENKHUIZEN - Dit jaar haalden leerlingen van RSG Enkhuizen tijdens het jaarlijkse economieproject maar liefst 8.700 euro op. Op RSG Enkhuizen staan ondernemerschap en ondernemendheid hoog in het vaandel. Met het project Economie in Bedrijf starten leerlingen een eigen bedrijfje op en het geld wat ze daarmee verdienen gaat naar een goed doel; dit jaar is dat Puur For Kids.

De opdracht was verder om het startkapitaal van 20 euro minimaal te verdubbelen met zelfbedachte ideeën en activiteiten. "Leerlingen moesten natuurlijk rekening houden met alle richtlijnen inzake Covid-19. En ondanks deze ‘marktomstandigheden’ zijn het de 34 leerlingbedrijfjes uit HAVO-2 en de 32 groepjes uit VMBO-2 uitstekend gelukt om mooie omzetten te draaien", vertelt Sander Bischoff, economiedocent RSG Enkhuizen.

Records gebroken

Bischoff: "De resultaten waren verbluffend!" Zo wisten Erlin Zalm, Guus Offerman en Hannah Koomen het record van beste groepje allertijden uit de boeken te schrijven. Met de verkoop van chocoladerepen wisten zij meer dan 2.100 euro op te brengen. Deze hebben ze in een fabriek laten maken en uiteindelijk de lekkerste smaak: berry crunch uitgekozen.

886 chocoladerepen

Bischoff deed mee in het smaakpanel. "Deze toppers zijn op vele fronten heel ondernemend bezig geweest en meer dan 880 repen verkoop niet zomaar. Tess de Boer en Ties de Graaff uit T2E verkochten likeurpotten met daarin verschillende ingrediënten. Kopers moeten zelf alcohol toevoegen en een paar keer schudden. Ze wisten voor meer dan 1.300 euro te verkopen. De tien klassen wisten uiteindelijk een totaalbedrag van 8.700 euro te scoren voor het goede doel, zo hoog is een editie nog nooit geëindigd. Lees het hele verhaal op de website van Rodi Media Enkhuizen.

Bedrijfje Pure for Chocolate (van links naar rechts: Hannah, Erlin en Guus.