Maak kennis met Gijs.
Maak kennis met Gijs. (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht

Gijs zoekt gezellig toompje

Cavia Botje uit de vorige column heeft het getroffen. Hij mag kennis maken met twee vrouwtjes cavia’s en mag bij 'gebleken geschiktheid' daarmee samenwonen.

Op dit moment is het heel rustig met dieren in de opvang en dan met name dieren die klaar zijn voor adoptie. De konijnenverblijven zijn dit keer helemaal leeg. Een bijzondere situatie, vinden de vrijwilligers, maar ook wel een goed teken. Mogelijk, en daarnaast een bijkomend voordeel, om alle konijnenverblijven een grote schoonmaak en ontsmettingsbeurt te geven.

Gijs

Deze week aandacht voor Gijs. Deze Australorp kriel van nog geen jaar oud stond even op de wachtlijst. Hij kwam tegelijk met zijn broer in de opvang en was de pittigste van de twee. Af en toe knokten de broers met elkaar. Een nieuw toompje en nieuwe stek zoeken dus voor deze heel makkelijk te houden soort haan. Het ras komt oorspronkelijk uit Engeland en is goed bestand tegen slechtere weersomstandigheden. Gijs is wel gewend aan veel ruimte en wil graag wel meerdere hennetjes tot zijn beschikking krijgen.



Belangstelling en kennismaken? Bezoek in de dierenopvang in Tuitjenhorn is alleen op afspraak mogelijk, dat kan telefonisch via 0224-551818.