Stroom

Deel 1

Niet om het een of het ander, maar niet ondenkbaar is dat er in de nabije toekomst, het stroomdistributienet/centrum in Diemen in de nabije toekomst wordt gekaapt. Oorzaak 'randsomware', ook wel gijzelsoftware genoemd en dan stopt de toevoer van stroom naar onze huizen en elders, maar dan? Stroom gaat niet rechtsreeks het huis in waar u en ik wonen vanaf een windturbine en dergelijke. maar gaat eerst via Diemen en dan pas terug naar de huishoudens. In Diemen staat het centrale punt waar alle opgewekte stroom heengaat, daarna dus vreemd genoeg weer teruggevoerd wordt en zo verdeeld wordt in ons West-Fries gebied. Wel via allerlei ingewikkelde, plaatselijke verdeelstations.,

Ik denk dus niet, beste lezer, dat de stroom van de windturbines rechtstreeks, als ‘groene’ stroom, bij u in de woonkamer terecht komt.

Overigens geen stroom, geen draaiende windturbines. Deze staan direct stil. Weinigen zullen dit weten, dus bij deze.

Wat gebeurt er als de stoom wordt gekaapt?

Van vele elektrische apparaten kunnen de motoren doorbranden, ook van de computer kunnen bestanden mogelijk verloren gaan, een stroombeveiliging is wel op zijn plaats. Overigens ook handig als er kortsluiting ontstaat, dan komt een stroomonderbreker/beveiliging goed van pas. Hopelijk komt deze doemdag er nooit, namelijk de dagelijkse boodschappen aan de kassa kunnen niet meer worden afgerekend. Het betaalsysteem gaat van het ene op andere moment op slot, de kassa werkt dus niet meer, of eigenlijk... al het openbare leven ligt plat.


Reacties naar peter.koomen300@gmail.com.