Even gezellig met elkaar bellen, houd de moed erin.
Even gezellig met elkaar bellen, houd de moed erin. (Foto: Goodboy Picture Company)

Durf om hulp te vragen

REGIO - Het is in coronatijd niet altijd makkelijk om het leven op de rit te houden. Sommige zaken gaan nu wat lastiger dan normaal. U gaat misschien nu niet zo graag naar de supermarkt. U wilt met uw kinderen of kleinkinderen beeldbellen, maar u weet niet hoe dat moet. Uw routine is weg, omdat het koffie-uurtje is uitgevallen. Of u dreigt te vereenzamen.

Vrijwilligers van WonenPlus komen bij u langs

Dat was het geval bij mevrouw De Jonge. Zij had jarenlang voor haar man gezorgd. Toen hij vorig jaar overleed, had zij bijna geen contacten meer. De vrijwilligers van WonenPlus gaan af en toe langs bij mevrouw De Jonge en ondersteunen haar bij het verwerken van het verlies van haar man. En bekijken samen met haar hoe zij haar dag weer kan invullen met gezellige activiteiten.

Gezellig met elkaar bellen

Mevrouw De Jonge belt nu elke week met de buurvrouw verderop. Ze verheugen zich op deze gesprekjes en zo houden ze een oogje in het zeil bij elkaar.

Hulp

Als u hulp nodig heeft, of even met iemand wilt praten, bel naar de hulpverleners van MEE & de Wering/WonenPlus. Zij zijn elke dag va 09.00 tot 12.00 uur bereikbaar via 088-0075140.


Abonnees van WonenPlus Wervershoof kunnen vanaf volgende week weer bellen naar het Servicepunt, 0228-586035 op maandag, dinsdag en vrijdag.


Of neem contact op met de WonenPlus coördinator Hennie Dijkstra, tel. 06-41419305 of h.dijkstra@meewerng.nl.