Heel Opmeer bakt.
Heel Opmeer bakt. (Foto: Sabine van Erp / Pixabay)

Wie verdient een appeltaart?

OPMEER - De Deurdarsers vroegen hun Darsgatters appeltaarten te bakken voor eenzamen, zieken en mensen die een taart verdienen. Dit blijkt een groot succes te zijn. Meer dan 180 personen bakken een taart. Mensen met een hart voor de omgeving, die het sociale hart van Opmeer laten kloppen.

Meer dan 180 appeltaarten

De eerste goodybags met de ingrediënten voor een appeltaart zijn afgelopen weekend overhandigd aan Prins Bob. Hij bakt persoonlijk elf appeltaarten die, samen met alle andere taarten, in het carnavalsweekend van 13 en 14 februari door De Deurdarsers bezorgd bij inwoners van de gemeente Opmeer, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een zieke buurman of -vrouw, ouderen en eenzame mensen. Maar ook mensen die een extraatje verdienen, omdat zij altijd klaar staan voor een ander (mantelzorgers, stille werkers van een vereniging).

Via www.deurdarsers.nl/bakt kunnen nog steeds mensen worden aangemeld die een taart verdienen.

Initiatief

Het initiatief van De Deurdarsers brengt misschien ook anderen op ideeën. In deze tijd moeten we toch voor elkaar klaar staan? Weet u iemand die een lekkere taart of cake verdient? Bak die dan en breng die even langs. Waarschijnlijk wordt dat heel erg gewaardeerd. En... prik een vorkje mee.