Natascha Edens van Four Stars Kids in Medemblik.
Natascha Edens van Four Stars Kids in Medemblik. (Foto: aangeleverd)

De winkelier van nu

De niet essentiële winkels moesten zeven weken geleden de deuren sluiten. Wat is de impact hiervan voor de winkeliers? En hoe gaan zij ermee om? Lees hier het verhaal van Natascha Edens van kinderkledingwinkel Four Stars Kids.

“Begin deze week hoorde ik dat winkels waarschijnlijk tot 2 maart dicht blijven. Natuurlijk komt deze verlening niet als een verrassing, maar toch baal ik er onwijs van. Na tijdelijk op een ander adres te hebben gezeten, ben ik onlangs weer terugverhuisd naar de Nieuwstraat. Ik had het zo fijn gevonden om volgende week de deuren van mijn nieuwe pand te openen.”

Geen grip

“Voor iedereen brengt de coronacrisis veel onzekerheid met zich mee. Ik vraag me soms af: wat gaat er de rest van het jaar gebeuren? Dat gevoel van geen grip hebben, ja, dat is best wel vervelend.”

Webshop

“Het afgelopen jaar heb ik veel tijd in het opzetten van mijn webshop gestoken. Daar ben ik nu natuurlijk erg blij mee. En ook al bied ik mijn klanten zoveel mogelijk service door thuis te bezorgen, toch is de lockdown een klap voor de winkel. De rekken hangen nog vol met wintercollectie. Mensen willen de stoffen van dichtbij kunnen bekijken, ze kunnen voelen. Als een soort van personal shopper stuurde ik daarom klanten close-up foto’s van kinderkleding. Je wilt zo graag helpen!”

Vertrouwen

“Ik ben heel blij om weer op de Nieuwstraat terug te zijn. Ik denk dat, als we weer open mogen, de bedrijvigheid vanzelf weer komt. Daar heb ik alle vertrouwen in. De mensen houden nu eenmaal van winkelen, van het lekker struinen tussen de kledingrekken en het maken van een praatje. Daar kan geen webshop tegenop.”