Siep bakte en bakte en bakte voor de dieren in Artis.
Siep bakte en bakte en bakte voor de dieren in Artis. (Foto: aangeleverd)

Siep zamelt geld in voor dieren Artis

HAUWERT - Siep op den Akker (7) bakte cakes voor de dieren van Artis. Moeder Mijke Groen: "We kwamen erop, omdat Siep vroeg waarom de leeuwen weg moesten. Ik gaf aan dat er geen bezoekers meer in het park komen en dat er dus minder geld is om eten voor de dieren te kopen."

350 euro voor een goed doel

"Omdat de bezoekers normaal geld betalen om het park in te komen zijn er nauwelijks inkomsten. Dat vond Siep erg jammer. Een paar weken geleden zei ik: 'anders kan je misschien een actie starten om geld in te zamelen'. Daarna dacht ik: 'waar beginnen we aan', want vanaf dat moment vroeg Siep elke dag: 'wanneer gaan we beginnen met de actie voor Artis'."

Siep bedacht dat hij cakes ging bakken en flessen verzamelen voor het goede doel. Bij de aankoop van een cake kreeg iedereen twee mooie Artis ansichtkaarten cadeau en dit voor slechts 6 euro.


"Ik had op Facebook een flyer geplaatst met wat hij ging doen. Vanaf dat moment liep het storm", laat Mijke weten. "Binnen twee dagen zaten we al op ruim twintig cakes. En sommige mensen wilden geld doneren voor een handgeschreven Artis kaart van Siep. Anderen gaven geld zonder er iets voor terug te willen. Dan schreef Siep toch netjes een kaartje om te bedanken en die stuurden we dan op.'

Na twintig cakes zei Mijke tegen Siep dat het wel genoeg was. "Maar Siep had het vol trots op school verteld, dus alle juffen wilde ook een cake tegen betaling. In 2,5 week tijd heeft hij 33 cakes gemaakt en twintig kaarten verstuurd. De laatste cake is per opbod verkocht voor 17,50."

Kiezen

Mensen konden kiezen uit een roomboter cake of een kwarkcake. De laatste was favoriet. "Siep genoot elke keer van de cakes maken. Vooral de eieren stuk maken en de kwark erbij doen vond hij het leukste. Drie minuten kloppen, dan werd de klok goed in de gaten gehouden, want het moest natuurlijk niet korter of langer. Hij deed het ook helemaal zelf. Alleen het beslag in de cakevorm krijgen was wat moeilijk, dus dat deden we samen."

Donaties

Veel mensen uit het dorp doneerden, maar ook daarbuiten en familie door het hele land, zelfs een oom uit Belgiƫ. "Ik betaalde de cakemix, waardoor al het geld naar Artis ging. Een supermarkt uit Zwaagdijk sponsorde mee. Twee volle karren met lege flessen bracht Siep weg. Zaterdag 27 februari was de laatste dag en het bedrag is ruim 350 euro. Wij, en oma Baks, zijn heel erg trots op hem. Dat hij dit met zoveel plezier deed voor een ander."